Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konya'da TDV kitabevinin açılışını yaptı

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya'nın Selçuklu ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi'nin açılışını yaptıDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya'nın Selçuklu ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi'nin açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya'nın Selçuklu ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi'nin açılışını yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya'nın Selçuklu ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi'nin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam medeniyetinin ilim, irfan, bilgi ve hikmet medeniyeti olduğunu söyledi.

İslam medeniyetinde kitap ve kütüphanenin önemine değinen Başkan Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'in ilk inen suresi 'Oku' diye başlar. İkinci inen suresi de 'Kalem'dir. "Kaleme ve yazdıklarına yemin olsun" diye başlar. Buradan alacağımız bir mesajda Rabbimiz, bütün insanlığı okumaya, tefekküre ve akletmeye davet ediyor, bunu emrediyor. " dedi.

"Medeniyetimiz kitaba, kütüphaneye, kaleme ve yazmaya önem verdiği asırlarda hep yükseldi, yüceldi" diyen Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Medeniyetimiz, kitaptan, kütüphaneden, kalemden ve yazmaktan uzak kaldığı zamanlarda da geriledi. İnşallah bu tür kitabevi açılışlarıyla gençlerimizin ve insanımızın daha çok kitapla buluşmasını sağlarsak medeniyet olarak yine yüceleceğiz, yükseleceğiz. Bütün kitaplar Allah'ın kitabını daha iyi anlamak için okunursa o kişi nafile ibadet yapmış olur. Yeter ki niyet bu olsun, niyet halis olsun. "

Başkan Erbaş, Allah'ın kitabını anlamanın Müslümanların en önemli görevi olduğuna işaret ederek, "Kur'an-ı Kerim anlaşılsın ve yaşanılsın diye gönderilmiştir. O yüzden ne kadar çok kitap okursak Kur'an-ı Kerim'i ve Allah'ın Resulünü daha iyi anlar ve öğreniriz. Üniversite şehri Konya'da gençlerimizi bu kitabevine davet ediyoruz. Burada okusunlar, düşünsünler ve zamanlarını okuyarak geçirsinler. " ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışını gerçekleştirdiği, kitabevini gezdi ve eserleri inceledi

Açılışta Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun ile Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuklu Konya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title