Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kışladaki Camide Jöh ve Pöh'lerle Namaz Kıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Elhamdülillah şanlı ordumuz, şanlı polisimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz milletimizle el birliğiyle bu terör örgütünü çökertti, sonuna geliyoruz inşallah." dedi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile Tunceli Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Erbaş, komutanlık yerleşkesindeki Bayraktepe Şehitler Camisi'nde, Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri ile öğle namazı kıldı.

Kıldırdığı namazın ardından güvenlik güçleri ve şehitler için dua eden Erbaş, camideki asker ve polislerle selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Erbaş, namazdan sonra 2. Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı mutfağında asker ve polislerle öğle yemeğinde bir araya gelerek karavanada yemek yedi.

Masasındaki asker ve polislerle sohbet eden Erbaş, yemek duasının yapılması sonrası askerlere "afiyet olsun" dedi.

"Bu rahatlığımızı sizlerin mücadelesine borçluyuz"

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, ülkenin birlik ve beraberliğinin korunması temennisinde bulundu.

Şehit kanlarıyla yoğrulan topraklarda asker ve polis olarak vazife yapmanın çok önemli görev olduğunu ifade eden Erbaş, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimiz, 'vatanı, bayrağı, sancağı korumak için nöbet yerinde bir saat nöbet tutmak, şu kadar yıl nafile ibadet etmekten daha iyidir, daha büyük bir sevaptır' buyuruyor. Sizler bu müjdeye nail olan nadir kahramanlarımızdansınız, herkese nasip olmaz. Sizler bu topraklarda dimdik ayakta teröristlerin karşısında bulunduğunuz sürece bizler Anadolu'nun her yerinde, her ilçemizde, her köyümüzde rahat şekilde yaşıyoruz. Bu rahatlığımızı sizlerin mücadelesine borçluyuz."

"Hainler bir olup milletimizi çökertmek istedi"

Erbaş, eskiden savaşların cephelerde olduğunu belirterek, farklı ülkelerin düşman askerlerinin eskiden göğüs göğüse savaştığını hatırlattı.

Şimdi ise düşmanların haince planlar yürüttüğüne işaret eden Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem içimizdeki hainler, hem de dışarıdaki düşmanlar bir olup, milletimizi bir şekilde çökertmek istemektedirler. Bunun zaman zaman farklı planlarla ortaya çıkarıldığını görüyoruz. 12 Eylül öncesini biz yaşadık, belki yaşı müsait olmayan pek çok arkadaşlarımız burada var, onlar da büyüklerinden hatıra olarak dinlerler. Sağcılık, solculuk diye büyük bir fitne ortaya atılmıştı, üniversite öğrencileri birbirlerine düşürülmüştü, aynı aileden insanlar birbirlerine düşman edilmişlerdi. Sabahları, üniversite bahçelerinde acaba kaç gencimiz vurulmuş halde bulunacak endişesiyle yatağımızdan kalkardık."

"Bir ve beraber oldukça fitnelerin sonu gelecektir"

İki gencin 12 Eylül döneminde avluda vurulmuş vaziyette bulunduğunu anlatan Erbaş, şunları kaydetti:

"Hastaneye götürüp otopsi yaptırıyorlar, ikisinden çıkan kurşun aynı tabancadan çıkmış. O tabancanın tetiğini çeken el işte hain eldir. Bizi birbirimize düşürmeye çalışan hainlerin elinden birisidir. Daha sonra 1984 yılından itibaren PKK terör örgütünü bir şekilde kurdular ve milletimizin başına bela ettiler. 30-35 yıldır milletimiz bu belayı ortadan kaldırmaya çalışıyor. Elhamdülillah şanlı ordumuz, şanlı polisimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz milletimizle el birliğiyle bu terör örgütünü çökertti, sonuna geliyoruz inşallah. Seyitler, şerifler şehri Tunceli'nin huzur şehri olduğunu görmek duymak bizi oldukça mutlu ve memnun ediyor. Biz bir ve beraber oldukça bu ihanetlerin, fitnelerin sonu gelecektir inşallah."

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden beyitler okuyan Erbaş, ülkedeki milletin yüreğinin toplu attığını ifade etti.

Vatan, bayrak, millet, ezan aşkı için milletin yüreğinin toplu çarptığını vurgulayan Erbaş, "Yüreğimiz toplu attıkça, içerideki ve dışarıdaki bütün hainler, bütün fitneciler kurmuş oldukları tuzakları, fitneleri rabbim kendi başlarına çevirecek inşallah." ifadesini kullandı.

Vatandaşlarla sohbet etti, tekneye bindi

Beraberindekilerle kentteki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nı gezerek vatandaşlarla sohbet eden Erbaş, Uzunçayır Baraj Gölü'nde tur teknesine binerek, kentin doğal güzelliklerini yakından görme imkanı buldu.

Erbaş, teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Sonel'in kentte çok güzel projelere imza attığını ifade etti.

Tunceli'nin artık huzur şehri haline geldiğini aktaran Erbaş, şunları söyledi:

"Türkiye'deki başka şehirlerde ben vatandaşlarımızın böyle gezeceği, zaman geçireceği, hava alacağı yerler görmedim. Tunceli'de böyle güzel mekanlar görmek gerçekten bizi çok memnun etti. Munzur Gölü'nde tekne gezintisi, bu akla hiç gelmeyecek bir şey. Halka hizmet, hakka hizmettir, dolayısıyla vatandaşlarımız ne kadar huzurlu ve mutlu olursa şehrimiz de o kadar huzurlu olur. Huzur şehri Tunceli'de bulunmaktan gerçekten çok mutluyuz. Tunceli şu an ülkemizdeki iller içerisinde en sakin ve huzurlu illerimizden birisi, dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı Tunceli'yi görmeye davet ediyorum. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar teröristler tabi şehrin yakınlarına kadar gelerek milletimizi rahatsız ediyorlarmış. Şu an terör olayları burada tamamen sonlandırılmış, sıfıra yakın hale getirilmiş."

Erbaş, kentte STK temsilcileri, kanaat önderleri, din görevlileri ve ilçe müftüleriyle de ayrı ayrı bir araya gelip basına kapalı toplantılar gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
title