Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul'da Cuma Namazını Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camisi'nde cuma namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camisi'nde cuma namazını kıldırdı.

Süleymaniye Camisi'nde bayram namazını kıldırmasının ardından Darülaceze sakinleriyle bayramlaşan Erbaş, Fatih Camisi'nde cuma namazını kıldırarak hutbe irad etti.

Hutbesinde, kulluk bilinci, ramazan ayı ve bayramla ilgili tavsiyelerde bulunan Erbaş, Müslümanların ibadetlerini şükretmek için yaptıklarını söyledi.

Erbaş, iyi bir insan olmak için Müslümanların ibadetlerine sarılmaları gerektiğini ifade ederek, "Ramazan ayında iyi alışkanlıklar kazandık, kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaştık. İbadetlerimizi daha bir gönülden yaptık. Diğer 11 ayda da huşu içerisinde ibadet etmeye devam edelim. Elimizin, ayağımızın, gözümüzün, kulağımızın, bütün azalarımızın ve kainatta Rabb'imizin bizim için yarattığı bütün nimetlerin şükrünü eda edebilmek için namazlarımızı ihmal etmeyelim." dedi.

Bayramlarda akrabaların hatırlanması, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi gösterilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Erbaş, Allah'ın kendilerini ramazan ayına tekrar kavuşturması temennisinde bulundu.

Erbaş, namazın ardından burada bulunan vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title