Haberler

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Paşazade

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Ayasofya Camisi'ni ziyaret etti.

Erbaş ile Kafkas, 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde öğle namazını kıldıktan sonra caminin bölümlerini gezdi.

Camiyi ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erbaş, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı ve Azerbaycan Şeyhülislamı Allahşükür Paşazade'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birlikte Ayasofya Camisi'ni ziyaret ettiklerini ve namaz kıldıklarını, Ayasofya Camisi'nin ihtişamını birlikte gördüklerini dile getiren Erbaş, "Ayasofya, 24 Temmuz 2020 Cuma günü itibarıyla 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı. Büyük bir açılış yaptık. Dünya çapında Müslümanları mutlu eden, sevindiren ve milletimizin büyük bir beklentisinin yerine gelmiş olduğunu müşahede ettik. Şeyhülislam Allahşükür Paşazade hazretleri o gün gelmeyi çok arzu etti ama nasip bugüneymiş." dedi.

Bugünlerde Azerbaycan'ın Ermeni saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Ermeniler zalimce sivil, çocuk, kadın demeden yerleşim yerlerine attığı bombalarla Azerbaycanlı kardeşlerimizi şehit ediyor. Büyük bir mücadele var. Azerbaycan ordusu bu işgali ortadan kaldırmak için var gücüyle gayret ediyor. Bizim de Türk milleti olarak tüm Türkiye vatandaşları olarak desteğimiz hep Azerbaycan'adır. Dualarımızda Azerbaycanlı kardeşlerimizi, Azerbaycanımızı anıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu işgal son bulur ve Azerbaycan topraklarına, beldelerine yeniden kavuşur."

"Bu çetin günde bize öz kardeşlik elini uzattılar"

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade de Ali Erbaş'a minnettarlığını dile getirerek, "Ayasofya'da namaz kılmak, ibadet etmek Türkiye'nin, Türk halkının gururudur. Başka dinde olan insanlar bunu başka bir şekilde dile getirirler ama bu atılan adım, düzgün bir adımdır. Ben destekliyorum." dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgaline değinen Paşazade, "Azerbaycan bugün bir hak mücadelesi veriyor. Azerbaycan işgal olmuş Karabağ topraklarını azad etmeyi istiyor ve inşallah edecek. Ermeniler tarafından işgal edilmiş bu topraklarda Hocalı soykırımını yaptılar. Yakın zamanda ise muharebe yapılan yere 100 kilometre uzaklıktaki yerlerde sivil insanları gece vakti bombaladılar. Toplu ölümler var, şehit olanlar var. Azerbaycan öz toprağını azad etme azmindedir. Başkumandan İlham Aliyev'in rehberliğinde bunu başaracaktır." diye konuştu.

Azerbaycan'ın en yakın dostunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ifade eden Paşazade, şunları kaydetti:

"Azerbaycanlıların sevdiği ve büyük değer verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir şeyhülislam olarak, Kafkas Müslümanları adına, Azerbaycan halkı adına başta Erdoğan Hazretleri olmak üzere bütün Türk halkına minnettarlığımı bildiririm. Bu çetin günde bize öz kardeşlik elini uzattılar. Biz, bu dostluğu hissettik ve bundan kuvvet aldık. Topraklarımızı inşallah azad edeceğiz. Türkiye-Azerbaycan arasında olan bu kardeşlik, yeni bir tarih yazdı. İnşallah bu tarih edebi olacak, yaşayacak. Her iki devlet yaşayacak, her iki devlet dünyada tanınacak. Karabağ topraklarımız da azad olacak inşallah. Sizden her türlü manevi yardımı istiyoruz, dualar istiyoruz, ses istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Azerbaycan Ali Erbaş Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title