Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun Bitlis Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Bitlis'in Ahlat İlçesine Gelerek Ahlat Müzesi, Selçuklu Mezarlığı ve Abdurrahman Gazi Türbesi'ni Ziyaret Etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Bitlis'in Ahlat ilçesine gelerek Ahlat Müzesi, Selçuklu Mezarlığı ve Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret etti.

Abdurrahman Gazi Türbesi'nde Kuran'ı Kerim dinleyen Bardakoğlu, burada dua etti ve ikindi namazını kıldı. Bardakoğlu, Ahlat'ın Türk ve İslam tarihinin bütün güzelliklerini barındırdığını belirterek, "Biz İslam'la şereflenmiş isek, İslam gibi bir büyük nimete kavuşmuş isek, burada yatan böyle zatların himmetiyle, gayretiyle, aşkıyla bu nimetlere kavuştuk. Onun için Allah, Abdurrahman Gazi Hazretleri'nden ve bütün şehitlerimizden razı olsun. İslam bayrağını diyardan diyara taşıyan o yüce insanlardan Allah

razı olsun. Bizler de onlara layık bir nesil oluruz inşallah" dedi.

Bu güzel eserlere sahip çıktıkları için başta eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen olmak üzere bütün Ahlatlılar'ı tebrik ettiğini kaydeden Bardakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ahlatlılar bu ecdat eserlerine sahip çıkmışlar, onları yaşatıyorlar. Onların manevi havası içerisinde yaşamayı en büyük meziyet kabul ediyorlar. Gerçekten ecdadımız buraların manevi bekçileridir. Onların feyzi, bereketi, onların himmeti inşallah bizlerin daha çok birlik ve dirlik içerisinde olmamızı sağlayacaktır. Ben Ahlat'ı ilk defa görüyorum. Ahlat Türk tarihinin, İslam tarihinin bütün o güzelliklerini içinde barındıran, insan güzelliği, tabiat güzelliği, tarihi eser mirası açısından çok nadide bir

yerimizdir. İnşallah bundan sonra daha sık ziyaret ederiz. Hatta burayı tanısınlar, görsünler diye nasip olursa il müftüleri toplantımızı yapacağız. Allah hepinizden razı olsun, birliğinizi ve dirliğinizi hep daim eylesin."

Bardakoğlu, Ahlat gezisinin ardandan karayolu ile Van'ın Erciş ilçesine hareket etti.

(GA-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title