Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Bitlis'te

Diyanet İşleri Başkanı Prof.dr. Ali Bardakoğlu, Camiyi Yaşatmanın, Gençleri Orada Toplamanın, Din Hizmeti Işığının Bütün Topluma Yayılmasının Görevleri Olduğunu Söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, camiyi yaşatmanın, gençleri orada toplamanın, din hizmeti ışığının bütün topluma yayılmasının görevleri olduğunu söyledi.

Ali Bardakoğlu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan İbadullah Camii'nin ibadete açılış törenine katıldı. Törene ayrıca AK Parti Bitlis milletvekilleri Zeki Ergezen, Vahit Kiler, Cemal Taşar, Bitlis Vali Vekili Mehmet Türköz, Bitlis, Muş, Batman, Bingöl, Siirt il müftüleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Prof.Dr. Bardakoğlu, Endonezya ve Pakistan'da yaşanan afetlerde Türkiye genelinde para toplayarak zarar gören bir çok eser ve camiyi onardıklarını söyledi. Bardakoğlu, Türkiye olarak dünyaya İslam kardeşliğinin çok güzel bir örneğini verdiklerini belirterek "Nerede bir acı ve eksik varsa onun dinmesi için yüreğimizi, malımızı ve canımızı ortaya koyuyoruz. Onun için bu camiler millete aittir. Bu cami sizlere aittir. Hizmeti de hepinize ait olacaktır" dedi.

Camiyi yaşatmanın, gençleri orada toplamanın, din hizmeti ışığının bütün topluma yayılmasının görevleri olduğunu belirten Bardakoğlu, şunları söyledi:

"Bu camiler bizim hizmetlerimizle kuşatıcı olacaktır. Camiden içeri giren herkesi kuşatacağız. Böyle olduğu için de ülke çapında bütün camilerimiz rengini, dinini, cinsiyetini, yaşını, zenginliğini, görüşünü hesaba katmaksızın kuşatıcı olmak zorundadır. Müftülerimiz, din görevlilerimiz, din görevini yürüten kişiler, bu camilerin içinde kuşatıcı, aydınlatıcı, bağışlayıcı, belirtici, ihya edici din hizmetini vermek zorundadır. Bu gayret içindeyiz."

İbadete açılışı gerçekleştirilen camide Cuma namazı öncesi vaaz veren Bardakoğlu, namazın ardından Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker'i makamında ziyaret etti. Burada bir gazetecinin İzmir Müftüsünün 'Ramazan davulcularına karşıyım' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz'? şeklindeki sorusuna Bardakoğlu, "Müftümüzün açıklamaları üzerine başka bir açıklama yapmam" diye cevap verdi.

(Yİ-ŞA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title