Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Soruları Cevapsız Bıraktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Din Görevlilerini Bilgilendirme Toplantısı İçin Geldiği Kars'ta Van'daki Açıklamalarıyla İlgili Soruları Cevapsız Bıraktı. Bardakoğlu, "Onlara Cevap Vermeyeceğim Fark Etmişsinizdir, Daha Niçin Zorluyorsunuz. Misafir Fazla Zorlanmaz" Diyerek, "Bakın, Küçük Cami Kütüphaneleri Kuruyoruz. Bunları Ön Plana Çıkarmak Gerek" Şeklinde Konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, din görevlilerini bilgilendirme toplantısı için geldiği Kars'ta Van'daki açıklamalarıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı. Bardakoğlu, "Onlara cevap vermeyeceğim fark etmişsinizdir, daha niçin zorluyorsunuz. Misafir fazla zorlanmaz" diyerek, "Bakın, küçük cami kütüphaneleri kuruyoruz. Bunları ön plana çıkarmak gerek" şeklinde konuştu.

Van'daki açıklamalarının ardından dikkatleri üzerine çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bilgilendirme toplantısı için geldiği Kars'ta Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret etti. Burada Diyanet'in yeni uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Bardakoğlu, okuma kampanyalarına destek için camilerde küçük cami kütüphaneleri kuracaklarını belirtti. Bardakoğlu, şunları söyledi:

"Din görevlileri, böylelikle kendi görüşlerinin önemli olduğunu ve hizmetlerin etkinliği ve verimliliği açısından kendilerinin adeta kilit role sahip olduklarını fark ediyorlar. Motivasyon yönüyle, bilgilendirme yönüyle ortaklaşa adımlar ve topluma din hizmetini en iyi şekilde sunma açısından son derece faydalı oluyor. Biz bir satır okumadan dinimizi her şeyimizi öğreniyoruz demekle olmuyor. Hocalar bir şeyler söyler ama biz de evimizde kitap alıp okumalıyız. Okur-yazar dönemine geçmek zorundayız.

Valiliğinizin bu okuma projesini destekliyoruz ve büyük bir takdirle karşılıyoruz. Okudukça, daha çok bildikçe her şeyin bizin düşündüğümüz gibi olmadığını, farklı alternatiflerin olduğunu görüyoruz. Küçük cami kütüphaneleri kuruyoruz." Basın mensuplarının, Van'daki açıklamalarıyla ilgili soru yöneltmeleri üzerine ise Bardakoğlu, "Bizim bugün gündemimizde bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı var. Onlara cevap vermeyeceğim fark etmişsinizdir, daha niçin zorluyorsunuz. Misafir fazla zorlanmaz. Daha çok okumayı ön plana çıkaralım. Bakın işte ne güzel bir proje" diye cevap verdi.

(BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title