Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Hutbe Hazırlığına Tepki Gösterdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul Müftülüğü'nün Hazıladığı Sol Elle Yemek Yenmemesi Yönündeki Hutbeye Tepki Gösterdi. Gündemlerinde Böyle Bir Konu Olmadığını Söyleyen Bardakoğlu, 'İstanbul'dakiler Masa Başında İş Üretmek İstiyor, Bu Olmaz.

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul Müftülüğü'nün hazıladığı sol elle yemek yenmemesi yönündeki hutbeye tepki gösterdi. Gündemlerinde böyle bir konu olmadığını söyleyen Bardakoğlu, ''İstanbul'dakiler masa başında iş üretmek istiyor, bu olmaz. Gündemimizde daha önemli şeyler var. Öncelikli olarak okullardaki şiddete yönelik neler yapabiliriz, bunları konuşmamız lazım'' dedi. Bardakoğlu, merkezi, stratejik ve turistik camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik kariyer sistemi uygulaması başlatacaklarını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, Kaymakam Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret etti, başarılar diledi. Bardakoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Anavatan'lı Hasan Sipahioğlu ile görüştü. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Bardakoğlu, Türkiye'nin yetişmiş insana çok fazla ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

İMAMLARA KARİYER SİSTEMİ

Hedeflerinin din görevlilerini kariyer sahibi yapmak olduğunu aktaran Bardakoğlu, ''Din görevlilerimiz için, merkezi, turistik ve stratejik camilerde kariyer sistemi getireceğiz. Yani üniversite mezunu, yabancı dil bilen, dünyayı bilen, iyi yetişmiş imam hatipler olacak. Ancak bunların özlük haklarını iyileştirmek zorundayız. Birşey talep etmek iyi, ama o talebe uygun özlük hakları vermezseniz sonuç alamazsınız. Burada arz talep kurallarının işlemesi lazım. Türkiye birinci sınıf din hizmeti bekliyorsa, hem toplumsal itibar olarak, hem de özlük hakları olarak iyileştirme yapmak zorunda. Hiçbir iyileştirme yapmadan, sadece temenni etmek olmaz'' diye konuştu.

AYDINLARA İHTİYAÇ VAR

Türkiye'nin birinci sınıf öğretmen ve birinci sınıf imam hatibe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Bardakoğlu, bütün bunların hayata geçirilebilmesi için hakların ve toplumsal itibarın mutlaka yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Bardakoğlu, Türk gençliğinin fen bilimlerine daha çok yoğunlaştığını anlatırken, ''Gönül ister ki, sosyal bilimlerde de kabiliyetli gençlerimiz yer alsın. Çünkü Türkiye'de sosyal alanda etkin öncülüğe ihtiyaç var. Mühendisliğe, doktorluğa karşı değilim, ama Türkiye'nin bütün beyinlerini bu alanlara çekmesi ve sosyal bilimlere yer kalmaması da bir sorun teşkil eder. Türkiye bunu daha yeni fark etti. Türkiye'nin birinci sınıf sosyale, düşünüre, yazara, çizere, aydına ihtiyacı var'' dedi.

HEDİYE KRAVATI BAĞLADI

Başkan Hasan Sipahioğlu, yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra Bardakoğlu'na Alanya'yı tanıtıcı broşürler ile kravat hediye etti. Basın mensuplarının isteği üzerine üzerindeki kravatı çıkararak hediye edilen kravatı bağlayıp takan Bardakoğlu, kameralara poz verdi. Bardakoğlu ilçe protokolü ziyaretinin ardından Alanya Müftülüğü'ne geçti.

SOL ELLE YEMEK TARTIŞMASI

İstanbul Müftülüğü'nün okutmayı tasarladığı 'sol elle yemek yemeyin' yönündeki hutbenin hatırlatılması üzerine Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, ''Gündemimizde öyle birşey yok. Bunu nereden çıkardılar anlamak güç. İstanbul'dakiler masa başında iş üretmek istiyorlar, bu olmaz. Gündemimizde daha önemli şeyler var. Öncelikli olarak okullardaki şiddete yönelik neler yapabiliriz, bunları konuşmamız lazım'' dedi. Şiddete yönelik çalışmaların, camilerde fetva verilmesi ya da başka türlü uygulamalarla yürütüleceğini söyleyen Bardakoğlu, ''Bunlar ilerleyen zamanlarda görüşülerek ele alınacak. Okullarımızdaki şiddetin bir an önce önlenmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Ardından, yürüyerek Emine Özmüftüoğlu Camii'ne gelen Ali Bardakoğlu, cuma namazı öncesi bir vaaz verdi. Herkesin Hz. Muhammed'in hayatını bilmesi ve Kuran-ı Kerim'in Türkçe mealini okuması gerektiğini anlatan Bardakoğlu, kılınan cuma namazından sonra camiden ayrıldı.

Mustafa SERTER- Sefa KARACAN/ALANYA (Antalya), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title