Haberler

Diyanet: "Gayrı Meşru Parayla Kesilen Kurban Şeklen Geçerlidir Ama Sevabına Allah Karar Verir"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Saim Yeprem, Kurban İbadetinin Bir Borç Olduğunu Belirterek, Gayrı Meşru Parayla Kesilen Kurbanın Şeklen Geçerli Olduğunu Yani Borcun Ödendiğini, Ancak Sevabın Sadece Allah Tarafından Belirleneceğini Kaydetti. Yeprem, Dini Vecibelerin Helal Parayla Yerine Getirilmesinin En Doğrusu Olduğunu Bildirdi.

Diyanet İşleri Başkan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Saim Yeprem, kurban ibadetinin bir borç olduğunu belirterek, gayrı meşru parayla kesilen kurbanın şeklen geçerli olduğunu yani borcun ödendiğini, ancak sevabın sadece Allah tarafından belirleneceğini kaydetti.

Saim Yeprem yaptığı açıklamada, İslam dininde mali ibadetler için gerekli olan maddi imkanların İslam dinice meşru kabul edilen kazanma yolları kullanılarak helal kazanç birikimiyle yapılmasının esas olduğunu belirtti. Bir ibadet için gerekli harcamaların da elde edilmesinde kullanılan yolların meşru olma zarureti bulunduğunu dile getiren Yeprem, helal kazancın, kurban gibi, hac gibi, zekat ve sadaka gibi ibadetlerin yerine getirilmesi için gerekli birikime sahip olmayanların bu ibadetleri yapmak maksadıyla gayrı meşru yollara başvurmalarının caiz olmadığını bildirdi. Yeprem, "Çünkü bu kişiler, bu ibadetlerden sorumlu değillerdir" dedi.

Yeprem, kurban ibadetinin bir borç olduğunu belirterek, herhangi bir yolla kazanılan parayla (bu gayrı meşru da olabilir) kesilen kurbanın şeklen geçerli olduğunu yani borcun ödendiğini, ancak sevabın sadece Allah tarafından belirleneceğini kaydetti. Bu yolla kesilen kurbanın ilave sevapları olmayacağını, sadece kurban borcunun ödemesinin gerçekleşeceğini söyleyen Yeprem, "Oysa ki meşru yolla kazanılmış parayla kesilen kurban insanlara dağıtıldıkça kesim sevabının yanında ilave savaplar da getirir" dedi.

Yeprem, ayrıca gayrı meşru yollarla kazanılan parayla yapılacak ibadet öncesinde tövbe edilmesinin önemli olduğunu bildirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title