Haberler

Diyanet: "Gayr-i Müslim Cenazelerine Yönelik Web Sitemizde Yazanların Hrant Dink'le Alakası Yok"

Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatandaşların Sıkça Sordukları Sorulara Web Sitesinde Verilen Yanıtların Tamamen Bireysel Olduğunu ve Hjrant Dink'le Bir Alakası Bulunmadığını Açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların sıkça sordukları sorulara web sitesinde verilen yanıtların tamamen bireysel olduğunu ve Hjrant Dink'le bir alakası bulunmadığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Diyanet'in Gayrimüslim Cenazeleri İçin Fetvası" başlıklı haber nedeniyle bir açıklama yaptı.

Açıklamada, dini konularda halkın doğru bilgilere ulaşabilmesi için Başkanlığın web sayfasının sıkça sorulanlar bölümünde vatandaşların yönelttikleri sorulara Din İşleri Yüksek Kurulunca cevap verildiği belirtilrdi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bu bilgilerden hareketle derlenerek Başkanlığımıza atfen yayınlanan ve kamuoyunda yeni bir açıklama olarak algılanan haberdeki bilginin Hrant Dink'in cenaze merasimi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Ülkemizde Müslim-Gayr-i Müslim herkesi derinden etkileyen bir cinayetin üzücü atmosferi yaşanırken, tikel konularda yıllar önce sorulan sorulara verilen bireysel cevapları derleyerek, cenaze yakınlarını üzecek ve ülkemizde bölünmelere tartışmalara meydan verecek tarzda haber yapılması fevkalade yanlıştır." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title