Haberler

Diyanet, Dini Danışmanlık Hizmeti de Veriyor

Diyanet Aile İrşat ve Rehberlik Büroları'nın, dinin yanlış algılanmasından kaynaklanan ailevi problemlere çözüm üreterek halka dini danışmanlık hizmeti de verdiği bildirildi.

Diyanet Aile İrşat ve Rehberlik Büroları'nın, dinin yanlış algılanmasından kaynaklanan ailevi problemlere çözüm üreterek halka dini danışmanlık hizmeti de verdiği bildirildi.

Malatya'da Cuma hutbesinde, Arapgir ilçesi Kayakesen Köyü Camii İmam Hatibi İsa Akkaya'nın hazırladığı, " Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmet alanları ve Camiler Haftası" konulu hutbe okundu. Hutbede, "Ülkemizde ve yurt dışında din hizmeti sunmak, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak, ibadet yapılacak yerleri yönetmek üzere 3 Mart 1924 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. Kuruluşunun amacı vatandaşların doğru ve güvenilir kaynaklardan dini bilgiler edinmesini sağlamak, hurafe ve batıl inançlardan halkımızı korumaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaygın din eğitimi alanında, Kur'an kursları ve cami dersleri gibi hizmetleri bulunmaktadır. Kur'an kurslarında, Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyenlere tecvid ve mahreç kaideleriyle Kur'an-ı Kerim'i en doğru şekliyle okuma öğretilmektedir. Bunun yanında itikat, ibadet, siyer, ahlak dersleri de kurslarımızda verilmektedir. Okulların tatil olduğu yaz aylarında da özellikle ilköğretim öğrencilerinin yoğunlukla katıldığı ve istifade ettiği Yaz Kur'an Kursları düzenlenmektedir. Halkımızın dini bilgilerini tazelemek, onları din konusunda aydınlatmak amacıyla vaaz ve irşat hizmetlerinin yanı sıra cami dersleri de düzenlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

"Yine müftülükler bünyesinde kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Büroları, dinin yanlış algılanmasından kaynaklanan ailevi problemlere çözüm üreterek halkımıza dini danışmanlık hizmeti vermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı yukarıdaki hizmetlerinin yanı sıra dini yayınlar hazırlamak, bunların basımını yapmak, hac, umre ve kurban hizmetleri organizasyonları gibi görevleri yürütmektedir. Ülkemizde kurulduğu günden beri Diyanet İşleri Başkanlığı önemli hizmetler icra etmektedir" denilen hutbede daha sonra özetle şunlar belirtildi:

"Halkımızın hoşgörü ve katılımıyla yürütülen bu hizmetlerin tek amacı, Yüce Allah'ın yaşama tarzı olarak bize gönderdiği barış ve huzur dini İslam'ın, saf ve tertemiz haliyle toplumun gönlüne yerleşmesini ve hayatımıza yön vermesini sağlamaktır. Her türlü yanlış algılama ve fikirlerden arı ve duru olarak Efendimize vahiy yoluyla sunulan İslami değerlerin, aynı safiyetiyle günümüz insanına da ulaştırılmasında rol alan dininin görevlisi hocalarımız, mükafatını Rabbimizden bekleyerek asırlar boyu bu şerefli hizmeti fedakarca yürütmüşlerdir. Bu sahada hizmet sunan vefakar hocalarımızdan ahirete göç eden büyüklerimize Allah'tan rahmet dilerken, görevi başında olan meslektaşlarımıza omuzlarındaki manevi sorumluluğun ağırlığını hatırlatarak bu yolda Allah'ın yardımı ve ihlasla hizmet yürütmelerini diliyor, emekli hocalarımıza sağlık ve esenlikler temenni ediyorum. Bizler, camilerimizle, hocalarımızla, cemaatimizle ayrılmaz bir bütünüz. Rabbim bu bütünlüğümüzü kıyamete kadar devam ettirsin inşallah. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız hayır ve bereketlere vesile olsun." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Arapgir Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title