Haberler

Diyala'daki Sünnilere Saldırılar

Irak'ın doğusundaki Diyala kentinde silahlı kişiler tarafından Sünnilere ait 6 camiye bombalı saldırı düzenlendiği ve Şii milislerin Sünni vatandaşlara saldırdığı iddia edildi.

Irak'ın doğusundaki Diyala kentinde silahlı kişiler tarafından Sünnilere ait 6 camiye bombalı saldırı düzenlendiği ve Şii milislerin Sünni vatandaşlara saldırdığı iddia edildi.

AA muhabirine konuşan el-Azzaviyye aşireti lideri Ahmet el-Azzavi, Diyala'ya bağlı Mikdadiyye ilçesinde, silahlı Şii milisler tarafından Kadisiyye, Mikdadiyye el-Kebire, el-Orfalli, el-Urube, Kudüs ve Musenne eş-Şibani camilerinin bir kısmının yakıldığını, bir kısmına da bombalı saldırı yapıldığını belirtti.

"Siyah renkli araçları kullanan silahlı kişiler Sünni bölgelerinden 4 kişiyi öldürdü. Mikdadiyye bölgesinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin sayısında ciddi artış yaşanıyor" diyen Azzavi, söz konusu kişilerin Sünni vatandaşların evlerini basarak gençlere saldırmaya başladığını söyledi.

-"4 cami herkesin gözü önünde yakıldı"

AA'ya konuşan Diyala Milletvekili Raad el-Dehliki de silahlı milisler tarafından kentteki Sünnilere yönelik kaçırma, tehcir ve öldürme girişimleri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sünnilere ait 4 cami herkesin gözü önünde yakıldı. Mikdadiyye'de milisler, 'Ey Sünniler evinizi bırakın Mikdadiyye'den göç edin' diye anons yaparak, insanlara baskılarını artırıyor. Diyala'da sessiz kalınmaması gereken güvenlik zafiyeti söz konusu. Kentte halen güvenlik kargaşası yaşanıyor. Merkezi hükümetten konuya eğilmesi ve akan kanı durdurmasını istedik fakat Diyala yerine Basra'ya takviye güçlerin gönderildiğini öğrendik. Kentteki suç çeteleri durdurulmadığı takdirde durum kontrolden çıkabilir ve ciddi bir kıyımla karşı karşıya kalabiliriz. Bağdat yönetiminden çağrılarımıza kulak verilmiyor."

-"Sünnileri hedef alıyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Muttehidun Bloku lideri Usame en-Nuceyfi de Diyala'daki camilere saldırıyı kınayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu saldırılar, DAEŞ ile mücadelede kan kaybeden ve tehcir edilen tek bir oluşumu (Sünni) hedef alıyor. Bugün de güvenlik makamları tarafından hiçbir şekilde cezalandırılmayan ve hesap sorulmayan bu suç işleyen silahlı gruplar tarafından (Sünnilerin) kanları akmaya devam ediyor. Camilerin yakılması ne demek oluyor. El-Asri bölgesindeki (Diyala) iş yerlerinin yakılması ve vatandaşların öldürülmesi ne demek oluyor. Bu silahlı örgütler, bunların yanında bir de Mikdadiyye'deki Sünni halka bölgesini terk etmesi için çağrı yapıyor."

Öte yandan Irak'ta yayın yapan yerel el-Şarkiyye televizyonunun Sünni bir muhabiri ve kameramanı, Diyala'da kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Kudüs Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title