Haberler

Diyabetli Çocuklara Eğitim!

Çocuklar Diyabeti öğreniyorum dvd eğitim seti ile Dans, müzik, animasyonlar eşliğinde Diyabeti öğrenecekler.

Abbott Diyabet Ürünleri' nin desteği ile diyabetli çocukların eğitimlerinde müzik, dans ve şarkı yöntemini kullanarak geliştirilen "Diyabeti Öğreniyorum DVD Eğitim Seti"nin birinci serisi "Diyabet Nedir?" ismi ile basıldı ve Eylül Ayından itibaren dağıtıma hazır hale getirildi.

Erken yaşta diyabetle tanışan çocukların diyabetle yaşamı öğrenmeleri şart. Kendi kendine bakım bilgisi edinerek, kan şekeri seviyelerini takip etmeyi, insülin dozlarını buna göre ayarlamayı, sağlıklı beslenmeyi, düzenli egzersiz yapmayı öğrenmeleri gerekiyor. Bu sayede sosyal yaşamda kendilerine güvenerek sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri mümkün. Küçük yaşta diyabetle tanışarak, yaşam boyu sürecek bu yeni durumlarına adapte olmaları çocuklar için çok kolay değil. Kimi zaman diyabetlerini kabullenme ve adapte olma süreçleri uzayabiliyor, bu dönemde diyabet konusunda bilgi edinmeyi reddedebiliyorlar.

Diyabeti Öğreniyorum DVD eğitim setinin amacı, diyabetli çocuklara diyabeti alışılagelmiş yöntemlerle değil, eğlendirerek öğretmek. Bu amaçtan yola çıkılarak hazırlanan DVD, diyabeti çocuklara çizgi film şeklinde, animasyonlu, şarkılı, müzikli olarak anlatıyor.

Türkiye'de bir ilk olan ve "Diyabet Nedir?"i anlatmakla başlayan "Diyabeti Öğreniyorum DVD Eğitim Seti", çocuklara, diyabet nedir, belirtileri nelerdir' den başlayıp kan şekeri ölçümüne, doğru insülin uygulamasına, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersize kadar birçok diyabet bilgisini şarkılı çizgi filmlerle anlatıyor. Diyabetli çocukların, diyabetle sağlıklı yaşamı öğrenmelerini kolaylaştırmak ve eğlenceli hale getirmek için hazırlanan DVD seti 4 ayrı bölümden oluşuyor. "Diyabeti Öğreniyorum DVD Eğitim Seti"nin birincisi olan ve içeriğinde diyabetin ne olduğu, nasıl oluştuğu, düşük kan şekeri (hipoglisemi) durumunda yapılması gerekenler gibi temel bilgilerin yer aldığı "Diyabet Nedir?"'in dağıtımına bu ay itibari ile başlanıyor.

İlk DVD'yi sırasıyla kan şekeri ölçümü ne sıklıkla yapılmalıdır ve kan şekeri nasıl ölçülür, kan ketonu ne demektir, keton değeri diyabette neden önemlidir, ne zamanlar ve nasıl ölçülmelidir bilgilerini içeren "Kan Şekeri ve Kan Ketonu Takibi", insülin uygulama yerleri ve tekniklerinin anlatıldığı "İnsülin Uygulaması" ve son olarak diyabetli çocuklarda sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlığı oluşturmaya yönelik olarak hazırlanan "Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz" filmleri takip ediyor olacak.

Diyabetli çocuklar ve aileleri bu DVD setini "Hayat Çok Değerli Kulübü" aracılığı ile ücretsiz edinebilecekler.

Hayat Çok Değerli Kulübü;

Abbott Diyabet Ürünleri tarafından kurulan Hayat Çok Değerli Kulübü, yaşamı diyabetle birlikte sürdüren, ancak diyabetin hayatın değerini eksiltmediğini bilen her yaştan diyabetliyi buluşturan bir sosyal platform. Hayat Çok Değerli Kulübü ile diyabetliler; görüşlerini birbirleriyle paylaşıyor, keyifli aktivitelerde buluşuyor ve kendilerini çok daha özel hissediyor.

Kulübün web sitesine www.hayatcokdegerli.com linkinden ulaşılabiliyor. Web sitesini ziyaret eden diyabetliler, diyabetle ilgili güncel haberlere, diyabetle sağlıklı yaşam konusunda faydalı bilgilere, diyabette beslenme konusunda ipuçlarına, diyabetik yemek tariflerine, eğlenceli online oyunlara ve sadece klüp üyelerine özel kampanyalara ve servislere ulaşma fırsatını yakalıyor! Ayrıca kulübe üye diyabetliler, web sayfası üzerinden şeker ölçüm zamanlarını atlamamaları ve zamanında ölçüm yapabilmeleri için ücretsiz kan şekeri ölçüm zamanı ve reçete zamanı hatırlatma SMS servislerinden de faydalanabiliyor.

Hayat Çok Değerli Kulübü'ne üye olmak ise oldukça kolay! Optium Xceed kan şekeri ölçüm cihazı içinden çıkan ya da www.hayatcokdegerli.com'da bulunan katılım formunu doldurarak kulübe üye olunabilir. Ayrıca katılım formları eczanelerden veya hastanelerin diyabet servislerindeki ilgili diyabet hemşirelerinden de temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title