Haberler

Divaniye Valisi ve Emniyet Müdürünün Cenaze Törenine Yüzlerce Kişi Katıldı

Irak'ta, Bir Bombalı Saldırı Sonucu Hayatlarını Kaybeden Divaniye Valisi Halil Celil Hamza ve Emniyet Müdürü Halid Hasan İçin Bugün Düzenlenen Cenaze Törenine Yüzlerce Kişi Katıldı.

Irak'ta, bir bombalı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Divaniye Valisi Halil Celil Hamza ve Emniyet Müdürü Halid Hasan için bugün düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

Şiiler'in kutsal kenti Necef'te düzenlenen cenaze töreninde Irak polisi ve askerleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Vali ve emniyet müdürünün cenazeleri gömülme işleminden önce kortej eşliğinde öncelikle Hazreti Ali türbesine götürüldü. Cenaze kortejine yüzlerce kişi eşlik etti. Iraklılar ellerinde Irak bayrakları ve Şii din adamı Ayetullah Ali Sistani'nin posterlerini taşıdı.

Vali Hamza ve Emniyet Müdürü Hasan, dün Divaniye'nin 30 km doğusundaki Afak yolunda konvoylarını hedef alan bombalı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Divaniye valisi ve emniyet müdürünün öldürülmesinin ardından soruşturma başlatmıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title