Haberler

Divaniye: Irak'ta, Doktorlardan İş Bırakma Eylemi

Irak'ın Güneyindeki Divaniye Kentinde, Ölüm Tehditleri, Artan Şiddet Olayları ve Hükümetin Sağlık Sektörüne Yönelik Yetersiz Uygulamaları, Iraklı Doktorları Harekete Geçirdi. Hastane ve Polikliniklerde Görev Yapan Sağlık Çalışanları, Acil Servislerin Dışındaki Tüm Birimlerde İş Bırakma Eylemine Geçti.

Irak'ın güneyindeki Divaniye kentinde, ölüm tehditleri, artan şiddet olayları ve hükümetin sağlık sektörüne yönelik yetersiz uygulamaları, Iraklı doktorları harekete geçirdi. Hastane ve polikliniklerde görev yapan sağlık çalışanları, acil servislerin dışındaki tüm birimlerde iş bırakma eylemine geçti.

Başkent Bağdat'ın 280 kilometre güneyindeki Divaniye kentinde son günlerde aşırı uç silahlı gruplarla askeri güçler arasında sık sık meydana gelen şiddet olayları, Iraklı doktorları harekete geçirdi. Artan şiddet olaylarının yanı sıra aldıkları ölüm tehditleri ve hükümetin sağlık sektörüne yönelik politikalarına tepki gösteren doktorlar, süresiz iş bırakma eylemine geçti. Şiddet baskısı nedeniyle zor koşullarda görev yaptıklarını öne süren doktorlar, bölgede acil servisler dışında iş bırakma eylemine geçerek seslerini bu şekilde duyurmaya çalıştıklarını ifade etti. Düzenlenen iş bırakma eylemine bölgedeki tüm sağlık çalışanlarının uyduğu belirtilirken, eylemin süresine ilişkin şimdilik herhangi bir tarih verilmedi.

Bağdat yönetiminin, ülkenin güneyindeki Divaniye'de gerçekleştirilen protesto gösterisine nasıl bir tepki vereceği ise merakla bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title