Haberler

Disk'ten Sağlık Sistemine Protesto

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, İzmir'de "Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Hakkı" sloganıyla bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi bir basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, "Sağlıkta kıyamet bu sene kopar" dedi.

Basmane semtinde bir basın açıklaması düzenleyen DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Anayasa Mahkemesi tarafından birçok maddesi iptal edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun tekrar TBMM gündemine getirildiğini belirterek, bu kanunun TBMM'den geçmesi durumunda herkesi zor günlerin beklediğini söyledi. Sağlık hizmetlerinin her aşamasında sınırlama, katkı payı ve prim sisteminin getirilerek herkese ek sağlık vergisi konulduğunu ifade eden Çam, toplanan vergilerle finanse edilmesi gereken

sosyal hakların bütçeye ek yük olarak yansıtıldığını belirtti. Bütçede silah harcamalarının olağanüstü boyutlara ulaştığını buna karşılık sağlığa ayrılan kaynağın yüzde 3 oranında seyrettiğini anlatan Çam, şöyle konuştu: "Sağlık ve sosyal güvenlik hakkı bizim ve çocuklarımızın bugünü ve geleceğini oluşturuyor. Hazırlanan anayasa taslağında sağlık ve sosyal güvenlik hakları tek bir maddeye indirgenmiştir. Karşı çıktığımız 12 Eylül Anayasası'nda bile sağlık ve sosyal güvenlik hakları on madde halinde

düzenlenmişti."

Bütçeden sosyal güvenliğe yapılacak aktarmalar ile gelir adaletsizliğinin düzeltileceğini ifade eden Çam, sosyal güvenliğe yapılacak aktarmanın açık ya da kara delik olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yürüyüşler yapılacağını ve meclise kadar gidileceğini belirten Çam, kanunun meclisten geçmesi durumunda sağlıkta bu sene kıyametin kopacağını iddia etti.

(YB-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title