Haberler

Disk'ten Operasyon Eylemi

Gaziantep'te DİSK'e bağlı bir grup, DİSK Ankara Genel Merkez binası ve aynı binada hizmet veren DİSK Ankara Bölge Temsilciliğine yapılan operasyonları kınama amaçlı, oturma eylem düzenledi.

Gaziantep'te DİSK'e bağlı bir grup, DİSK Ankara Genel Merkez binası ve aynı binada hizmet veren DİSK Ankara Bölge Temsilciliğine yapılan operasyonları kınama amaçlı, oturma eylem düzenledi.

Yeşilsu Meydanında düzenlenen eyleme, DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Nihat Bencan ve DİSK üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, "Sendikamızın Ankara'da bulunan Genel Merkez binası ve aynı binada hizmet veren Ankara Bölge Temsilciliğinin kapıları kırılarak, arama yapılma bahanesi hiçbir kimsenin yakalanmaması, gözaltına alınmaması, yapılan uygulamanın ne kadar hukuk dışı bir uygulama olduğunu göstermektedir" dedi.

Bencan, "Daha geçen aylarda kamu emekçilerinin sendikal örgütlerine, hukukçulara ve çeşitli muhalif kitle örgütlerine yapılan operasyonlar sırasında 'Türkiye'de baskıcı ve otoriter yeni rejimi inşa etme sürecinde gittikçe devletleşen iktidarın, siyasi takvimini sorunsuzca uygulamak için tüm muhalif kesimlere karşı olmadık komplolar kurduğu, hukuku ve adaleti hiçe sayarak temelsiz iddialarla sabah baskınları yapıp davlar açtığını' söylemiştik. Dün sabah saatlerinden itibaren de DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, DSİK Genel-İş Sendikası ve Liman-İŞ Sendikasının aralarında olduğu toplam 21 yere baskın yapan polis, sendikalarla hiçbir bağı olmayan şahıs araması yaptığını söyleyerek, yüzlerce polis, helikopter ve panzerler eşliğinde adeta güç gösterisi yaptı. Sendikamız Genel-İş'e ve demokratik muhalefet güçlerine karşı yapılan bakı ve itibarsızlaştırma politikalarını bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinden asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha yeniliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından, grup sessiz bir şekilde dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title