Haberler

Disk'ten Asgari Ücret Protestosu

Disk Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, Olması Gereken Resmi Rakamların Altında Asgari Ücret Belirlediği İçin Hükümet, İşveren ve Türk-iş Temsilcilerinden Oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Eleştirdi. Görgün, "Asgari Ücretle Ancak 12 Simit ve 12 Çay Alınabilir" Dedi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, olması gereken resmi rakamların altında asgari ücret belirlediği için hükümet, işveren ve Türk-İş temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunu eleştirdi. Görgün, "Asgari ücretle ancak 12 simit ve 12 çay alınabilir" dedi.

DİSK, DİSK'e bağlı bir grup Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. "Bizi muhtaç ettiniz kuru simite" pankartlarının taşındığı eylemde, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün bir açıklama yaptı. Komisyonun asgari ücreti belilerken ülkenin gerçeklerini dikkate almadığını ifade ederek, komisyona katılan hükümet, işveren ve Türk-İş temsilcilerinin olması gereken resmi rakamların altında bir ücret verdiğini savundu. Görgün, "Ülkeyi ucuz ekmek pazarı olarak tasarlamak için gerçekleri saptırarak bir oyun sergileniyor" dedi.

Asgari ücretlinin haftada 45 saat, ayda 225 saat çalıştığına dikkat çeken Görgün, ancak aldığı parayla başkalarına muhtaç olduğunu söyledi. Asgari ücretlinin bugün aldığı 380 YTL ücretin yüzde 88'nin kiraya gittiğini ifade etti. Görgün, "Geriye kalan 45 YTL gelirle bırakın bir aile, bir insan geçinebilir mi" diye sordu.

"ASGARİ ÜCRETLE 12 SİMİT, 12 ÇAY ALABİLİR"

Türkiye'de bir asgari ücretlinin günlük 12.7 YTL"yle gıda,giyinme ve işe gidip gelme ihtiyaçlarını karşıladığını kaydederek, "Bu ücretle 12 simit, 12 bardak çay alabilir" diye konuştu.

"TÜRK-İŞ FİGÜRAN ROLÜNDE"

Asgari ücret komisyonunda Türk-İş'in figüran rolü oynadığını savunan Görgün, "Türk-İş, Oynadığı figüran rölünü bırakarak görüşmelerden çekilmeli. DİSK ve diğer emek örgütleriyle birlikte tüm asgari ücretlileri kapsayacak etkili, hak alıcı bir mücadeleyi önüne koymalıdır" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title