Haberler

Disk 40. Yılında Arşivini Halka Açıyor

Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Disk'in 40. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Disk Tarihi ve Arşivini Toplumla Paylaşacaklarını Bildirdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) arşivi halka açılıyor. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK'in 40. yıl etkinlikleri kapsamında DİSK tarihi ve arşivini toplumla paylaşacaklarını bildirdi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu'nun 2006 yılı değerlendirmesi ve 2007 yılı hedeflerini DİSK Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

"1 MAYIS KATLİAMI'NIN 30. YILI"

Kuruluşunun 40. yılında DİSK'in varoluş nedenlerini ve ilkelerini toplumun bilincine çıkaracaklarını belirten Çelebi, "DİSK tarihi ve arşivini 40. yıl nedeniyle topluma açacağız. Topluma malolmuş bir emek örgütünü, daha ileri taşımak için onu toplumla paylaşacağız" dedi. Çelebi, 40. yıl etkinliklerinin 2007 yılının tümünü kapsayacak biçimde yayılacağını ve DİSK'in 40 yıllık mücadelesinde, kilometre taşları olan günlerin ayrı etkinliklerin konusu olacağını kaydetti. Çelebi, özellikle "1977, 1 Mayıs katliamı"nın 30.yılında, olayın tarihsel önemine uygun bir anma gerçekleştireceklerini ifade etti.

"AKP, TOPLUMUN İHTİYAÇLARINA DUYARSIZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Çelebi, 2006 yılında da hükümetin icraatlarıyla emekçilere ve toplumun çoğunluğunun ihtiyaçlarına duyarlı olmadığını gösterdiğini vurgulayarak, "AKP, bu süre içinde emekten yana davranmadığı gibi, kazanılmış hakları da geriye götürmüştür. İçinde bulunduğumuz yılın bir seçim yılı olması nedeniyle, siyasal partilerden beklentilerimiz, taleplerimizin karşılanması doğrultusundadır" dedi.

"İNSANLARIN BİRARADA YAŞAMA İSTEĞİ KAYBOLUYOR"

DİSK olarak, sendikal haklar, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik hakları başta olmak üzere, çalışma hakkı, çalışırken işte korunma hakkı, insanca yaşamaya yeterli gelir, işte sağlık ve güvenlik, sağlıklı konut, sağlıklı çevre gibi işçi sınıfının tüm sosyal haklarını gözetmeyi sürdüreceklerinin altını çizen Çelebi, "Hükümet, ekonomide nasıl IMF programlarının gönüllü yürütücüsü olarak, bir yandan uluslararası çıkar odaklarının desteğini almış, bir yandan da hedef saptırarak, toplumsal taleplerin, toplumsal tepkilerin odağından kendini uzaklaştırmışsa, dış politika konularında da edilgen ve bağımlı tavrını sürdürmüştür. Başta Kürt sorunu olmak üzere, ülkemizi derinden etkileyen sorunlar çözümsüzlüğe itildikçe, insanların eşit ve özgür bir ülkede bir arada yaşama umutları kaybolmaktadır" diye konuştu.

"AKP, CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÇOK BORÇLANAN HÜMÜKETİ"

AKP iktidarı döneminde, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin 220 milyar dolar olan toplam borcunun, 150 milyar dolar arttığına ve AKP'nin dört yılda, seksen yılda ulaşılan borcun üçte 2'si kadar borçlandığına dikkat çeken Çelebi, aynı dönemde kamu işçilerinin reel ücretlerinin endeksinin 111'den 95'e, özel sektör işçilerinin ücret endeksinin ise 119.'ten 97.7'ye düştüğünü söyledi. Gelir dağılımındaki eşitsizliğin derinleşerek sürdüğünü dile getiren Çelebi, "3.6 milyon insanın iş gücü piyasasına girdiği ülkemizde, işsiz sayısı 2 milyon 412 binden, 2 milyon 487 bine ulaşmıştır" dedi.

"CUMHURBAŞKANI TOPLUMUN EN GENİŞ MUTABAKATINI YANSITMALI"

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Çelebi, Cumhurbaşkanı'nın halkın çoğunluğunun onaylayacağı nitelikte bir kişi olması gerektiğini belirtti. Çelebi, şunları söyledi:

"Anayasa'da yazılı niteliklerin ötesinde, en geniş toplumsal mutabakatı yansıtan bir kişinin cumhurbaşkanı olması, ülkemiz demokrasisinin rayında gitmesinin güvencesi olacaktır. Cumhurbaşkanlığı demokrasi için denge unsurudur, güvenlik sistemidir. Devletin kurumları arasında dengeyi ve iletişimi sağlar. Cumhurbaşkanı, toplumun en geniş mutabakatını yansıtmalıdır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title