Haberler

Dışişleri: Yeni Filistin Hükümeti Barış İçin Fırsat

Dışişleri Bakanlığı, Filistin'de Ulusal Birlik Hükümeti Anlaşmasının Memnuniyetle Karşılandığını Belirterek, Özellikle Gazze'de Yaşanmakta Olan Gerginliğin Giderilmesi, Filistin Halkının Ağır Ekonomik Sorunlarının Ele Alınması ve Barış Sürecinin Canlandırılması Bakımından "Önemli Bir Fırsat" Olarak Görüldüğünü Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Filistin'de Ulusal Birlik Hükümeti konusunda mutabakat sağlanmasının memnuniyetle karşılandığını belirterek, bunun özellikle Gazze'de yaşanmakta olan gerginliğin giderilmesi, Filistin halkının ağır ekonomik sorunlarının ele alınması ve barış sürecinin canlandırılması bakımından "önemli bir fırsat" olarak görüldüğünü bildirdi. Ankara, uluslararası toplumu yeni Filistin Hükümetine yapıcı bir anlayışla yaklaşarak Filistin halkının beklentilerini dikkate almaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli siyasi gruplar arasındaki görüşmelerde mutabakata varılması ve Ulusal Birlik Hükümeti kurulması yönünde mutabakata varılmasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, yeni hükümetin kısa süre içinde kurularak kamu düzeninin sağlanması, halkın sıkıntılarının giderilmesi, başta sağlık, eğitim ve güvenlik olmak üzere tüm alanlarda kurumların yeniden yapılandırılması konularında süratle icraata başlanması dileği ifade edildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Dışişleri, Filistin'de grupların anlaşmaya varmasından memnuniyetini dile getirdiği açıklamasında yeni hükümetin barış sürecinin canlandırılması bakımından önemli bir fırsat olarak görüldüğünü belirtilerek şöyle denildi:

"Bu bağlamda, uluslararası toplumu yeni Filistin Hükümetine yapıcı bir anlayışla yaklaşmaya, Filistin'in ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesini teminen kendisinden beklenen adımları atabilmesini teşvik edici bir tutum içinde olmaya ve Filistin halkının beklentilerini dikkate almaya çağırıyoruz."

Açıklamada, yeni Hükümetin programında da Filistin halkının beklentilerinin ve uluslararası toplumun tavsiyelerinin dikkate alınmasının, çözüm konusunda "büyük katkıda" bulunacağı kaydedilerek, "Ayrıca, ilgili BM kararları ve Yol Haritası temelinde barış sürecinin yeniden canlandırılmasının bir öncelik olarak belirlenmesi de arzuya şayan olacaktır" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title