Haberler

Dışişleri: "Saldırı Nefret Tohumlarının Yeşermesinin Sonucu"

Dışişleri Bakanlığı, Lefkoşa'nın Rum Kesiminde Bulunan İngiliz Okulunda Kıbrıslı Türk Öğrencilere Geçen Çarşamba Yapılan Saldırının, Rum Liderliğinin Ektiği Nefret Tohumlarının Yeşermesinin Bir Sonucu Olduğunu Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Lefkoşa'nın Rum kesiminde bulunan İngiliz Okulunda Kıbrıslı Türk öğrencilere geçen Çarşamba yapılan saldırının, Rum liderliğinin ektiği nefret tohumlarının yeşermesinin bir sonucu olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Namık Tan, konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta, "Bu çirkin saldırı, Rum liderliğinin son birkaç yıldır izlediği politikalarla ektiği nefret tohumlarının yeşermesinin bir sonucudur. Bu bakımdan şaşırtıcı bir gelişme değildir" dedi.

Güney Kıbrıs'ta bundan birkaç ay önce yapılan anketlerde, 18-25 yaş arasındaki gençlerin yüzde 61'inin Kıbrıslı Türklerle bir arada yaşamak istemediklerini beyan ettiklerini hatırlatan Tan, şunları söyledi.

"Rum tarafının izlediği politikanın, Ada'da iki taraf arasında işbirliği ve yakınlaşmaya belki de en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, Rum gençliğinin Kıbrıs Türkleri konusunda olumsuz önyargılara sevk edilmeleri açısından endişe verici boyutlara ulaştığını görmek düşündürücüdür."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title