Haberler

Dışişleri: "Mahmur Kampı Kapatılmalı"

Dışişleri Bakanlığı, Mahmur Kampında Yapılan Operasyonu Olumlu Karşıladıklarını Belirterek "Mahmur Kampı Kapatılmalı, Kampta PKK Mevcudiyet ve Baskısı Sona Erdirilmeli" Dedi.

Türkiye, Kuzey Irak'taki Mahmur kampında gerçekleşen operasyonu olumlu karşıladı. Dışişleri Bakanlığı, bu adımların sonuç alıcı şekilde devam etmesini dilediklerini belirterek "Mahmur Kampı kapatılmalı, kampta PKK mevcudiyet ve baskısı sona erdirilmeli" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Mahmur kampının kapatılması için girişimlerde bulunduğu anımsatılarak bu girişimleri sonucunda, kampta operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyon ile ilgili bilgiyi olumlu karşıladıklarını belirten Dışişleri Bakanlığı, "PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün Irak'taki mevcudiyet ve faaliyetlerine son verilmesi beklentimiz çerçevesinde, bu adımların sonuç alıcı şekilde devamını diliyoruz" dedi. Dışişleri açıklaması şöyle devam etti:

"Mahmur Kampı kapatılmalı, bu amaca yönelik olarak, Kamp'taki PKK mevcudiyet ve baskısı sona erdirilmeli ve kampta yaşayan vatandaşlarımızın geleceklerine yönelik serbestçe karar verebilecekleri bir ortam yaratılmalıdır. Dün yapıldığı bildirilen operasyonun bu yönde atılmış ilk adım olduğunu değerlendiriyoruz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title