Haberler

Dışişleri Lübnan'da BM Geçici Görev Gücüne Yapılan Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü'ne bağlı İtalyan birliğine ait bir araca yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) bağlı İtalyan birliğine ait bir araca yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) bağlı İtalyan birliğine ait bir araca yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Lübnan'da barış ve istikrarı korumakla görevli BM Geçici Görev Gücü'ne bağlı İtalyan birliğine ait bir araca yönelik olarak gerçekleştirilen ve biri ağır olmak üzere altı İtalyan askerinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda yaralananlara acil şifa diliyoruz" denildi.

Lübnan'da yaşanan acı tecrübelerin ardından 2006 yılında Türkiye'nin de katılımıyla kurulan UNIFIL'in, bugüne kadar görevini "büyük özveri ve başarıyla yerine getirdiği" belirtilen açıklamada, Lübnan ve ötesinde barış, güvenlik ve istikrarın muhafaza edilmesinde de temel rol oynadığı ifade edildi. "Dolayısıyla UNIFIL ile birlikte Lübnan'ın istikrarını hedef alan bu hain saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez" denilen açıklamada, Türkiye'nin, UNIFIL'e katılan diğer uluslararası ortaklarıyla birlikte, Lübnan'da barış ve istikrarın korunması çabalarına katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title