Haberler

Dışişleri: Gligorov Her Zaman Saygıyla Hatırlanacaktır

Dışişleri Bakanlığı, Makedonya'nın ilk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov'un hayatını kaybetmesi nedeniyle Makedonya halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı, Makedonya'nın ilk Cumhurbaşkanı Kiro Gligorov'un hayatını kaybetmesi nedeniyle Makedonya halkına başsağlığı diledi. Dışişleri, "Gligorov, ülkemizde her zaman saygıyla hatırlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Kiro Gligorov'un vefatı nedeniyle yapılan açıklamada, Gligorov'un, Makedonya'nın 1991 yılında eski Yugoslavya'dan ayrılmasından sonra bu ülkenin demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olduğu ve 1991-1999 yılları arasında bu görevi yürüttüğü hatırlatıldı.

Gligorov'un, Makedonya Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınması için büyük çabalar gösterdiği ve genç bir ülke olan Makedonya'nın komşularıyla iyi ilişkiler geliştirmesi ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesi için çalıştığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Gerçek bir vatansever ve devlet adamı olan Gligorov, sergilediği dirayetli liderlikle zor bir dönemde ülkesinin barışçıl dönüşümünü başarıyla gerçekleştirmiştir. Türkiye'ye olan dostluğu ve yakınlığıyla bilinen müteveffa Gligorov, ülkemizde her zaman saygıyla hatırlanacaktır. Saygın bir devlet adamı olan Kiro Gligorov'un kaybı dolayısıyla ailesine ve Makedonya halkına içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz."

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Yugoslavya Makedonya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title