Haberler

Dışişleri Bakanlığı: "Taraflarla Temaslar Sürüyor"

Türkiye'nin Gözetiminde Sürdürülmekte Olan İsrail -Suriye Arasındaki Aracılı Barış Görüşmelerinin 5. Turunun Yeni Tarihinin Belirlenmesi İçin Taraflarla Temasların Sürdüğü Bildirildi.

Türkiye'nin gözetiminde sürdürülmekte olan İsrail-Suriye arasındaki aracılı barış görüşmelerinin 5. turunun yeni tarihinin belirlenmesi için taraflarla temasların sürdüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmelerin beşinci turunun 18-19 Eylül tarihlerinde yapılmasının her iki tarafın prensip mutabakatı olarak açıklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, İsrail iç siyasetinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak, Genel Sekreterlik görevinden istifa eden İsrail heyeti Başmüzakerecisi ve Başbakan Ehud Olmert'in Genel Sekreteri Yoram Turbowicz'in, barış görüşmelerinde müzakereci olarak yer almaya devam edebilmesi için gereken teknik ve hukuki sürecin tamamlanmamış olması nedeniyle, İsrail'in 18-19 Eylül'de yapılması planlanan görüşmenin ertelenmesini talep ettiği belirtildi.

İsrail tarafının, söz konusu teknik ve hukuki süreç tamamlanır tamamlanmaz görüşmelere katılmaya açık olduğunu ayrıca vurguladığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, durumun Suriye tarafına intikal ettirildiği ve Suriye'nin görüşmelere devam etmeye ve beşinci tura katılmaya hazır olduğunu bildirdiği, beşinci tur barış görüşmelerinin tarihinin belirlenmesi için temasların sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title