Haberler

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütünün Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesine yönelik kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdiğine dair haberlerden ciddi endişe duyulduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "DEAŞ terör örgütünün Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesine yönelik kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdiğine dair haberlerden ciddi endişe duyulmaktadır. Söz konusu saldırı sonucunda hayatını kaybettiği bildirilen soydaşımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Konu hakkında bölgedeki Iraklı Türkmen yetkililerle de yakın temas halindeyiz. Türkmen yetkililer elde ettikleri bulguları BM'nin Irak'taki misyonuna iletmişlerdir. Her zaman olduğu gibi Türkmen kardeşlerimize tedavi ve insani yardım konusunda gerekli desteği sağlamaya hazırız. Bu vesileyle bir kez daha DEAŞ terör örgütünün kullandığı insanlık dışı yöntemleri şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title