Haberler

Dışişleri Bakanlığı Irak'taki Saldırıları Kınadı

Dışişleri Bakanlığı: "Komşumuz Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan bu menfur terör eylemlerini, hedefi kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz"

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Selahattin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bugün, Bağdat ve Musul'da da dün düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

" Irak'ın Selahattin vilayetinin, nüfusunun çoğunluğu Türkmen olan Tuzhurmatu ilçesinde 2 gün önce meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden bir Iraklı kardeşimiz için kurulan taziye çadırında bugün düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre, aralarında Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı ve Selahaddin İl Meclisi eski üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca'nın da bulunduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Dün de Bağdat ve Musul'da gerçekleştirilen terör saldırılarında 40'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesinden aynı şekilde üzüntü duymuştuk. Komşumuz Irak'ın huzur ve istikrarını hedef alan bu menfur terör eylemlerini, hedefi kim olursa olsun şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Sayın Bakanımız ITC Başkanı Erşat Salihi ve Ali Haşim Muhtaroğlu'nun ailesini de telefonla arayarak taziyelerini iletmiştir."

Terör belasından Irak'ın tüm kesimlerinin etkilendiği kaydedilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Son aylarda Tuzhurmatu'da yoğunlaşan ve özellikle savunmasız Türkmen kardeşlerimizi hedef alan terörist eylemlerin de bölgede gerek etnik gerek mezhep temelinde çatışma yaratmayı hedeflediği açıktır. Irak halkının bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyor, Iraklı liderlerden ülkede huzur ve istikrarı tesis edecek yönde gereken adımları süratle atmalarını bekliyoruz. Ülkemiz, Irak devletinin daima sadık vatandaşları olan Türkmenler dahil tüm Iraklı kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için üzerine düşeni yapmaya hazırdır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Bağdat Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title