Haberler

Dışişleri Bakanlığı: Dünya Sağlık Örgütü Filistin Temsilciliği'ne 1.5 Milyon ABD Doları Aktarıldı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından Filistin'e sağlanan yardım hakkında açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Filistin Devleti'nin talebi ve mutabakatı üzerine, Gazze'deki hastane ve sağlık merkezlerinin faaliyetlerini yürütebilmelerini teminen, acil nitelikteki ve ağırlıklı olarak akaryakıt olmak üzere, ilaç ve diğer tıbbi malzeme ihtiyaçlarının karşılanması için 1.5 milyon ABD Doları tutarında mali destek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Filistin Temsilciliği'ne aktarılmıştır" denildi.

FİLİSTİN TEMSİLCİLİĞİNE 1.5 MİLYON ABD DOLARI AKTARILDI

Bakanlığın Filistin'e yapılan yardımlara ilişkin yazılı açıklamasında, Filistin Devleti'nin talebi üzerine, ilaç ve diğer tıbbi malzemeler başta olmak üzere acil nitelikteki ihtiyaçların karşılanması için 1.5 milyon ABD Doları tutarında mali desteğin AFAD tarafından Dünya Sağlık Örgütü Filistin Temsilciliği'ne aktarıldığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemiz, acil gereksinimler başta olmak üzere, Filistin halkının temel ihtiyaçlarının zamanlıca karşılanması için harcamakta olduğu çabaları kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda, ahiren, Filistin Devleti'nin talebi ve mutabakatı üzerine, Gazze'deki hastane ve sağlık merkezlerinin faaliyetlerini yürütebilmelerini teminen, acil nitelikteki ve ağırlıklı olarak akaryakıt olmak üzere, ilaç ve diğer tıbbi malzeme ihtiyaçlarının karşılanması için 1.5 milyon ABD Doları tutarında mali destek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Filistin Temsilciliğine aktarılmıştır. Söz konusu meblağın, Gazze'deki 13 hastane ve 54 sağlık merkezinin ihtiyaçlarının 2016 yılında altı aylık bir dönem için temininde kullanılması öngörülmektedir. Anılan yardımın yanısıra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), AFAD ve Türk Kızılayı'nın, Filistin'de insani yardım çalışmaları ile sağlık, teknik yardım, kültürel mirasın korunması, su temini, okul inşası ve eğitim bursu sağlanması başta olmak üzere çeşitli alanlardaki projeleri de devam etmektedir. Türkiye, zor şartlar altında temel gereksinimlerden yoksun bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren Filistinli kardeşlerine tüm imkanlarıyla destek olmaya devam edecektir."

6 BİN TON İNSANİ YARDIM MALZEMESİ TAŞIYAN GEMİ MERSİN'DEN YOLA ÇIKACAK

Dışişleri Bakanlığı ayrıca Türkiye'nin Yemen'e yönelik insani yardımlarına ilişkin de bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, gıda ağırlıklı 6 bin ton insani yardım malzemesi taşıyan bir yardım gemisinin Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 13 Şubat günü Mersin'den yola çıkmasının öngörüldüğü bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye, dost ve kardeş Yemen'de meşru devlet otoritesinin bir an evvel tesisi suretiyle istikrar ve güvenliğin yeniden hakim kılınmasını arzu etmekte, bu yöndeki çabaları desteklemektedir. Ülkede şiddet ve kuvvete başvurmak suretiyle fiili kontrol elde eden güçlerin yol açtığı olumsuz insani şartların iyileştirilmesi ve mağdur durumda olan Yemenli kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarına katkı sağlanması için meşru Yemen makamlarıyla eşgüdüm içinde gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bu çerçevede, 2015 yılında gerçekleştirilen yardımlara ilave olarak gıda ağırlıklı 6.000 ton insani yardım malzemesi taşıyan bir yardım gemimizin Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 13 Şubat 2016 tarihinde Mersin'den yola çıkması öngörülmektedir. Türkiye, geçmişte olduğu gibi zor dönemlerde bundan böyle de Yemen'in yanında olmayı sürdürecektir. Türkiye, insani görev ve sorumluluklarının bilinciyle, dünyanın her neresinde olursa olsun muhtaç insanlara en hızlı ve en etkin şekilde insani yardım ulaştırabilmek için bütün kurum ve kuruluşlarıyla seferber olmaya devam etmektedir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Dışişleri Bakanlığı Filistin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title