Haberler

Dışişleri Bakanlığı Afganistan'daki Terör Saldırısını Kınadı

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Gazne Vilayeti'nde hükümet binalarına yönelik olarak düzenlenen, 20'ye yakın güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Afganistan'ın Gazne Vilayeti'nde hükümet binalarına yönelik olarak bu sabah (4 Eylül) düzenlenen, 20'ye yakın güvenlik görevlisinin ölümü ve 150 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan menfur terör saldırısını kınıyor; saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifa diliyoruz. Afgan halkı terör tehdidine rağmen, 5 Nisan ve 14 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa giderek, demokrasiye olan inancını ortaya koymuştur. Bugün gerçekleştirilen terör saldırısı gibi eylemlerin bu inancı sarsamayacağına inanıyoruz. Türkiye de bu zorlu süreçte, kardeş Afgan halkıyla dayanışmasını sürdürecektir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dışişleri Bakanlığı Afganistan Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title