Haberler

Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da, Cumhurbaşkanlığı ve Vilayet Şurası Seçimleri'nin öngörülen takvim çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da, Cumhurbaşkanlığı ve Vilayet Şurası Seçimleri'nin öngörülen takvim çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Afganistan'da 5 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Vilayet Şurası Seçimleri'nin öngörülen takvim çerçevesinde gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, "Seçimleri başarısızlığa uğratmak amacıyla seçim günü dahil, son haftalarda gerçekleştirilen terör saldırıları böylece amacına ulaşamamıştır" ifadesi kullanıldı.

Resmi olmayan ilk tahminlere göre seçimlere yüzde 60 katılım oranı sağlanması, Afganistan'ın kendi ayakları üzerinde durma kararlılığını da bir kez daha teyit ettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Ayrıca seçimlerin başarıyla düzenlenmesi, Afgan resmi kurumları ve Afgan güvenlik güçlerinin eriştikleri kapasiteyi ortaya koymak bakımından, ülkenin geleceği için umut vaat etmektedir. Bu olumlu gelişmelerde Cumhurbaşkanı Sayın Hamid Karzai'nin dirayetli liderliği de önemli bir rol oynamıştır. Siyasi olgunluk içinde hareket eden Afgan devleti ve halkını sağduyulu tutumları nedeniyle tebrik ediyoruz. Türkiye, kardeş Afganistan'ın güvenlik, istikrar ve refahı için bu ülkeyle dayanışma içinde olmaya devam edecek ve Afgan halkının tercihini yansıtacak yeni Afgan yönetimiyle de, öncekilerle olduğu gibi yakın işbirliği içinde çalışacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title