Haberler

Dışışleri Bakanı: "Kuzeyırak'taki Gruplarla Diyaloğumuz Var"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Meclis Genel Kurulu'ndaki Konuşmasında, "Kuzeydeki Gruplar Dahil, Irak Halkının Her Kesimiyle Temaslarımız ve Diyalogumuz Vardır" Dedi

- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Kuzeydeki gruplar dahil, Irak halkının her kesimiyle temaslarımız ve diyalogumuz vardır" dedi

- Babacan, Musul'dan sonra, yakında Basra'da da bir Başkonsolosluk açılacağını söyledi.

- Babacan, "Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Başbakanımız ile ABD Başkanı Bush arasında 5 Kasım tarihli görüşmede alınan kararlar safha safha uygulanmaya başlandı" dedi.

ANKARA (ANKA ) – Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin kuzey Irak'taki gruplarla diyaloğunun bulunduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının 2008 yılı bütçesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında konuşan Babacan, Türkiye'nin Kerkük'te bir oldu-bittiyi kabul etmeyeceğini, özellikle Türkmenlerin haklarının daha büyük gruplar tarafından ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceklerini her platformda vurguladıklarını söyledi.

Babacan, Irak Anayasası'nda bulunan 2007 sonuna kadar yapılması gereken referandumun ertelendiğini belirterek, "Bunlar kendiliğinden olmamaktadır. Bizim kuzeydeki gruplar dahil, Irak halkın her kesimiyle temaslarımız ve diyaloğumuz vardır" dedi.

- "BASRA'DA BAŞKONSOLOSLÜK AÇILACAK" -

Babacan, Türkiye'nin sadece Irak'ın kuzeyinde yaşayanların değil, Irak halkanın bütününün kazanılması için elinden geleni yaptığını belirtti. Babacan, "Musul Başkonsolosluğu bu çerçevede açılmıştır ve yakında Basra'da da bir Başkonsolosluk açılacaktır" diye konuştu.

- "SAFHA SAFHA UYGULANIYOR" -

Babacan, ABD ile kurulan, terör örgütü PKK ile mücadele işbirliğinin bu örgütün Irak'taki faaliyetleri sona erinceye kadar aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti.

Babacan, "Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Başbakanımız ile ABD Başkanı Bush arasında 5 Kasım tarihli görüşmede alınan kararlar safha safha uygulanmaya başlandı. Bu çerçevede terör örgütüne karşı alınacak önlemler çerçevesinde, iki ülkenin siyasi ve askeri grupları arasında doğrudan eşgüdüm ve işbirliği de başlamıştır" dedi.

- "IRAK'LA TERÖRLE MÜCADELE ANLAŞMASI" -

MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın konuşması sırasında yönelttiği, Irak'la imzalanan Terörle Mücadele Anlaşması'nın çekilip çekilmeyeceği sorusuna doğrudan karşılık vermeyen Babacan, Irak Hükümeti'nin 28 Eylül'de imzalanan Terörle Mücadele Anlaşması ile teröristleri yakalama ve lojistik destekleriyle, finansman kaynaklarını kesme konusunda, PKK ile mücadelede etkin işbirliği yapma taahhütüne girdiğini söyledi. Babacan, "Bu yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği tarafımızdan yakından takip edilecektir" dedi.

-EK PROTOKOL -

Babacan, Kıbrıs konusunda AB ile imzalanan Ek Protokol konusunda ise, "Ek Protokol'ün nasıl kullanacağı konusunda AB ile aramızda görüş ayrılığı vardır. Bu konu, Kıbrıs'la ilgili nihai çözüm aşamasında ele alınacaktır. Biz katılım sürecinde kendi üzerimize düşenleri yaptık" dedi. (ANKA)

(AYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title