Haberler

Dışişleri Bakanı Gül: "İran'ı Takdir Ediyoruz"

Dışişleri Bakanı Gül, İngiliz rehine krizinde İran'ın tutumuna değinerek, "İran hükümetini takdir ediyoruz. Bu iş daha büyümedi, kronik bir hale gelmedi ve mahkemelere taşımadan bu işi tatlılıkla neticelendirdiler" dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Almanya dönüşü Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, bir soru üzerine İngiliz rehine krizinde İran'ın tutumuna değinerek, "İran hükümetini taktir ediyoruz. Bu iş daha büyümedi, kronik bir hale gelmedi ve mahkemelere taşımadan bu işi tatlılıkla neticelendirdiler" diye konuştu.

Gül, gezisinin iki ülke ilişkilerine olumlu katkı sağladığını söyledi. ziyareti sırasında, Türkiye ile Almanya arasında zaman zaman yaşanan problemlerin yapıcı biçimde, karşılıklı olarak konuşulduğunu ifade eden Gül, görüşmelerinde iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirilmek için yapılması gerekenleri gözden geçirdiklerini belirtti. Gül, AB Dönem Başkanlığı'nı üstlenen Almanya'ya Türkiye'nin desteğini ilettiğini de kaydetti.

Ziyaretinin amacının e-konsolosluk projesini tanıtmak ve başlatmak olduğunu dile getiren Gül, yurtdışındaki beş milyona yakın Türk vatandaşının konsolosluklardaki işlemlerinin yüzde 85'inin bu çalışmayla yapılabileceğini ifade etti. Gül, "Nüfus bu kadar büyük olunca ve Avrupa'da Türkiye'deki şehirlerden daha büyük Türk nüfusu barındıran şehirler olunca işiniz çok zor oluyor. Dolayısıyla konsolosluk hizmetleri çok zor şartlar altında değerlendiriliyor. Bu projeyle bütün konsolosluk hizmetlerinin yüzde 85inin gerçekleştirilmesi mümkün hale gelmiştir" diye konuştu.

Bir soru üzerine Gül, İngiliz rehine krizinde, İran hükümetini takdir ettiklerini söyleyerek, İran'ın, olayı büyümeden, kronik hale gelmeden ve mahkemelere taşınmadan tatlılıkla neticelendirdiğini belirtti. Gül, "İran yakın komşumuzdur. Dolayısıyla biz de üstümüze düşen görevleri yerine getirdik" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title