Haberler

Dışişleri Bakanı Gül : "Fransa Bu Ayıpla Yaşayacaktır"

Ankara'da Temaslarda Bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutu'nda Bir Araya Geldi. Görüşmenin Ardından Ortak Basın Toplantısı Düzenlendi.

Ankara`da temaslarda bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutu`nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

-BAKAN GÜL-

Türkiye ile Afganistan arasında tarihi ilişkiler olduğunu ifade eden Bakan Gül, Afganistan`ın yeniden imarında Türkiye`nin elinden geleni yaptığını, istikrar ve güvenlik için sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanındaki faaliyetlere gerekli desteği vermeye devam edeceğini söyledi

-BAKAN SPANTA-

Konuşmasını Türkçe yapan Afganistan Dışişleri Bakanı Spanta ise iki ülke arasında güçlü bağlar olduğunu, Türkiye`nin her zaman Afganistan`ın yanında bulunduğunu söyledi.İki ülke arasında görüş ayrılığı olmadığını dile getiren Spanta, Taliban`dan sonra Afganistan`ın büyük kazanımlar elde ettiğini ancak bunun yeteri kadar dünya basınında yer bulamadığını belirti.

-FRANSA-

İki bakan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransa Ulusal Meclisi`nde Ermeni soykırımının inkarına ceza yaptırımı getiren yasa tasarısının kabul edildiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Gül,¨ Dün de son ikazımızı yapmıştım. Böyle bir tasarı eğer Fransız Meclisinden geçerse Fransa kaybeder demiştim. Bu Fransa için unutulmaz ayıp olacaktır.Fransa kendini özgürlüklerin olduğu ülke diye tarif edemeyecektir. Fransa özgürlüklerle övünemeyecektir. Bu ayıp da onlar için gerçekten ağır bir ayıp olacaktır. Bir süreç içerisindedir. Türkiye`nin bunu geçiştireceği kanısına kimse saplanmasın. Bunu önceden de söyledik. Bu konuda unutulur tavır içinde kesinlikle olmayacağız. Salı günü TBMM özel gündemle biraraya gelecek. Her sahada aldığımız tedbirler vardır. Bunlar ciddiyet içinde devreye konulacaktır. Fransa bu ayıpla yaşayacaktır. Fransız Meclisi oy çıkarı için bütün tarihi prestijini yerle bir etmiştir.Tepkimiz resmi ve halk planında büyüktür.Bununla ilgili nelerin yapılacağını göreceksiniz. Bu milli bir meseledir. Bu meselede bütün Türk halkı kenetlenme içinde olacaktır. Ümit ediyorum ki Fransa girdiği bu çıkmaz sokaktan dönecektir.¨dedi.

-ORHAN PAMUK-

Bakan Gül, Yazar Orhan Pamuk`un Nobel Edebiyat Ödülünü almasını da şöyle değerlendirdi;¨Nobel çok önemli bir olay.Edebiyet alanı seçkin bir alan.Bir Türkün bu ödülü olması hepimiz için mutluluk kaynağı. Arkadaşlarımız tebrik için aradı ama kendisine ulaşmak mümkün olmadı. Günlük meseleler unutulur gider ama Türk romancısının Nobeli kazanmış olması bütün dünyada büyük yankı yapar.Türkiye`nin tanıtımı için büyük bir olaydır¨diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title