Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Van'da

Güncelleme:

180 kişilik heyetle Van'a giden Davutoğlu, Konya Zihinsel Engelliler İlk ve Orta Okulu ile İş Uygulama Merkezi Okulunun temel atma törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konyalı hayırseverler tarafından kentte yaptırılacak Konya Zihinsel Engelliler İlk ve Orta Okulu, İş Uygulama Merkezi Okulunun temel atma törenine katılmak için aralarında Konyalı iş adamları, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 180 kişilik heyetle Van'a geldi.

Ferit Melen Havalimanında Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve diğer yetkililer tarafından karanfillerle karşılanan Bakan Davutoğlu, Van Gölü sahilindeki bir kahvaltı salonunda "Van kahvaltısı" yaptı.

Daha sonra kent merkezindeki 3 bin 275 metrekarelik alana inşa edilecek ve 1 milyon 453 bin liraya mal olacak Konya Zihinsel Engelliler İlk ve Orta Okulu, İş Uygulama Merkezi Okulunun temel atma törenine katılan Davutoğlu, Abdurahman Gazi İşitme Engelliler Okulu halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

Gösterinin ardından beraber fotoğraf çektirdiği öğrencilere, işaret dilinde "Sizleri çok seviyoruz" diyen Davutoğlu'na, öğrenciler de işaret diliyle "Biz de sizi çok seviyoruz" karşılığı verdi.

Davutoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu tür törenlerin aynı zamanda kardeşliğin de temelinin atıldığı anlamı taşıdığına değinerek, en güzel başlangıçların, bir okul için ilk taşların atılması ve atılan o temellerle inşa edilecek binalarda gelecek nesillerin yetişmesi olduğunu söyledi.

Bir eğitimci olarak, katıldığı temel atma törenlerinde gözünün önünden yeni nesiller geçtiğine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu okulun yapılmasına katkı sunanlara teşekkür ederim. Bütün okullar güzel ama mazlumlar için, kendini sahipsiz ya da en azından diğer yaşıtlarına göre daha dezavantajlı gören kardeşlerimiz için bu daha önemlidir. Zihinsel engelliler için bir okul yapmak kazanabilecek en büyük ecirdir. Az önce işitme engelli çocuklarımızın halk oyunları gösterilerini izledik. O gencecik kardeşlerimiz belki o müziğin sesini duyamadılar ama bizim gönlümüzdeki ahengi duydular."

Davutoğlu, Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremden sonra 9 Kasım günü Erciş ilçesinden döndükleri sırada depremi yaşadıklarını ve Vanlı kardeşleriyle depremin acısını paylaştıklarını anımsatarak, yıkılan binalarda çekilen acılarda insanlarla birlikte ağıtlar yaktıklarını ifade etti.

"Hamdolsun ki bu topraklarda kardeşliğe atılan tohumlar var. Hamdolsun ki ülkenin her yerinde Van'a düşen ateşi kendi evine düşen ateş gibi gören millet var" diyen Davutoğlu, kentteki depremin ardından da ilk yardımı Konyalıların gönderdiğini hatırlattı.

Davutoğlu, bir Konyalı olarak depremi de Van'da yaşadığını bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"O zaman kardeşlik hukukunu geliştirmek için ahdettik. Ne zaman bir ihtiyaç olsa Konya Van'ın yanında olacak dedik. Yaraları en çabuk sarılan depremin ardından güzel bir başlangıç için buradayız, bir aradayız. Rabbime hamdolsun, kardeşliğimiz ebedi olsun. Yüreklerde bunun yeşermesi için çaba gösterenlerden Allah razı olsun. Biliniz ki sizin acınızı yüreğinde hisseden Konyalı kardeşleriniz var. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin."

Davutoğlu, konuşmasının ardından okulun yapılmasına katkı sunan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altaylı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ve sivil toplum örgütü temsilcilerine plaket verdi.

Daha sonra Konya Müftüsü Şükrü Özbu okuduğu duaların ardından temele ilk harcı döken Davutoğlu, işçilere kolaylık dileyerek kent merkezindeki Ulu Camide namaz kıldı.

Cami çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Size hazreti Mevlana'nın, Konyalı kardeşlerinizin selamlarını getirdim. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, mavaffak etsin" ifadelerini kullandı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Nezih Doğan Ak Parti Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title