Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Pakistan'a Gidecek

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, D-8 16. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan'a gidecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Davutoğlu'nun, Gelişen 8 ülke (D-8) 16. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak ve ev sahibi ülke makamlarıyla resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan'a gideceği kaydedildi. İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın katılımıyla 22 Ekim 1996 tarihinde kurulan ve sekretaryasının İstanbul'da bulunan D-8, İslam Dünyasının Gelişen Sekiz Ülkesi arasında her alanda işbirliğini öngördüğü hatırlatılan açıklamada, "16. Bakanlar Konseyi toplantısında, teşkilatın 2012 yılında İslamabad'da gerçekleştirilen son zirvesinden bu yana kaydedilen gelişmeler ile D-8'in görünürlüğünün arttırılarak daha etkin bir yapı haline gelmesine yönelik hedeflere ulaşılmasına dair yürütülen faaliyetler ele alınacaktır. Ayrıca, teşkilatın güçlü bir kurumsal temele oturtulması ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilebilecek işbirliği projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

D-8'in Dönem Başkanlığının, önümüzdeki yılın son çeyreğinde Türkiye'de düzenlenecek zirve ile Türkiye tarafından üstlenmesi öncesindeki son Bakanlar Konseyi'nin toplantısı olmasıyla da ayrı bir önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, "Sayın Bakanımızın, bu vesileyle D-8 üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları ile ikili görüşmelerde bulunması tasarlanmaktadır. Sayın Bakanımızın Pakistan makamlarıyla yapacağı ikili görüşmelerde, Türkiye-Pakistan ikili ilişkileri ile güncel bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülmektedir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Pakistan Türkiye D 8 Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title