Haberler

Kanada, Türkiye - Ermenistan Diyalogundan Memnun

Güncelleme:

Kanada, Türkiye ile Ermenistan arasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erivan ziyareti ile yenilenen diyalogdan memnunluk duyduğunu açıkladı.

OTTAWA (AA) Kanada, Türkiye ile Ermenistan arasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erivan ziyareti ile yenilenen diyalogdan memnunluk duyduğunu açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ermeni mevkidaşı Edward Nalbantyan'ın konuğu olarak Erivan'a yaptığı ziyareti memnuniyet verici olarak yorumladı.

İki ülkenin 4 yıl aradan sonra yeniden bakan düzeyinde görüşmeye başlamasını, ilişkilerin yenilenmesi açısından son derece olumlu bulduklarını ifade eden John Baird, "iki ülkenin, Güney Kafkasya'da barış ve güvenliği desteklemek için diyaloğa devam etmesi temennimizdir. Kanada, 2009 yılında başlatılan uzlaşma sürecini desteklemektedir" dedi.

Dışişleri Bakanı John Baird açıklamasında, "Kanada olarak özellikle Bakan Davutoğlu'nun iki ülke halkları arasındaki dostluğun yenilenmesi ve bunun için ülkeler arasındaki etkileşimin sıklaştırılması çağrısını önemsiyor ve destekliyoruz" ifadesini kullandı. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ermenistan Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title