Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kocaeli'de Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "2002'de, 94 büyükelçiliğimiz vardı, şimdi 134 büyükelçiliğimiz var ve bu şekliyle dünyada en çok temsil edilen 9.ülkeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "2002'de, 94 büyükelçiliğimiz vardı, şimdi 134 büyükelçiliğimiz var ve bu şekliyle dünyada en çok temsil edilen 9. ülkeyiz" dedi.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nca düzenlenen Siyaset Akademisi'nde konuşan Davutoğlu, "gönülden gönüle konuşmanın" kaybedilmemesi gerektiğini belirterek, bunun sağlandığı sürece her engelin aşılabileceğini söyledi.

Terörün her türüne şiddetle karşı çıkarak, milli birliğin her zaman en geniş gölgelik olarak herkese açılması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Akademi, bilgi aktarmak için vardır. AK Parti siyaseti, bir bilgi siyasetidir. Bilgiye dayanan, sadece bilgiye değil, ahlaktan soyutlanmış bilgiye değil, ahlakla beslenmiş bilge siyasete dayanır" diye konuştu.

-"İlk 10 girme hedefine dış temsilde ulaştık"-

Bakan Davutoğlu, okuma alışkanlığı kazanılmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, kitap okuyarak tevekkül edilmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Türkiye'de sadece krizlerden çıkan siyasetçilerin olduğunu anlatan Davutoğlu, "Askeri darbe sonrasında veya ara rejimlerde insanlar öne çıkıverir. Kriz anında çıkan siyasetçilerden sakının. Bir vizyonu varsa ve o vizyonu krizle birleştirmişse bir krizden yeni bir vizyon üretmişse aynen Türkiye'de 2001 ekonomik krizi sonrasında AK Parti'nin kurulması gibi. AK Parti, bir derin vicdanın sonunda ortaya çıktı ve bir vizyon ortaya koydu. 2002'de 94 büyükelçiliğimiz vardı, şimdi 134 büyükelçiliğimiz var ve bu şekliyle dünyada en çok temsil edilen 9. ülkeyiz. Yani 2023'ün ilk 10'a girme hedefine dış temsilde ulaştık. 2002'de 161 dış temsilciliğimiz vardı, şimdi 221 tane var. İnşallah bu ve gelecek yıl yaptıklarımızla 235'i bulduğumuzda, dünyanın en fazla temsil edilen 5. büyük ülkesi olacağız."

-"Türklerin muhteşem Somali yardımı"-

Davutoğlu, hiçbir zaman Ankara'dan ahkam kesmediklerini belirterek, Ankara merkezli bir dış politika yaptıklarını anlattı.

Bir Ramazan ayında Başbakan'a Somali'yle ilgili sunum yaptığını dile getiren Davutoğlu, 20 yıl sonra Mogadişu Havalimanı'na, iki uçakla Türkiye'nin tanınmış aydınları, sanatçıları ve iş adamlarıyla indiklerini kaydetti.

Davutoğlu, bundan sonra bütün dünyanın, gözünü bir anda Mogadişu'ya çevirdiğini ifade ederek, "20 yıl o havaalanına bir devlet uçağı inmemiş. İndiğimizde de ikinci uçağımızın kanadı yere çarptı çünkü havalimanı şartları çok kötüydü. Şimdi Afrika'da nereye giderseniz gidin, Türklerin muhteşem Somali yardımı diye zihinlerde kaldı" şeklinde konuştu.

-"Hiçbir millete tepeden bakmadık"-

Siyasetin, siyasette muhatap alınan kişilerle kader birliği etme sanatı olduğunu kaydeden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onara tepeden bakma edepsizliği, hadsizliği değil, onlara, onarın ayaklarına giderek, onlarla birlikte kader birliği etme sanatıdır. Biz, hiçbir dış politikamızda, hiçbir millete tepeden bakmadık. Her milletin saygısını kazandık ama o milletlere de onların yalnız olmadığını hatırlatırken, bizim de onlarla birlikte yolculuğa çıkmaya kararlı olduğumuzu gösterdik."

Geçen hafta, AK Parti il ve ilçe başkanlarıyla toplantı yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Hasbelkader başka bir parti böyle bir şey yapmaya kalksa önce kendi aralarında ikiye, üçe bölünürler, sonra orada nasıl çözeceklerini bulamazlar, ortak bir meseleyi konuşamaz hale gelirler ama işte AK Parti'yi güçlü yapan budur. 81 vilayetin hepsinde örgütlü olan, hepsinde ilçe teşkilatları olan tek parti, AK Parti'dir. Bununla da gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, buradaki programının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün geçen hafta hayatını kaybeden annesi Şahizer Ergün için Çınarlı Merkez Camisi'nde okutulan mevlide katıldı.

Bakan Davutoğlu, daha sonra Ergün'ün Derince'deki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

(Bitti) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title