Haberler

Bakan Çavuşoğlu'ndan "Kaşıkçı" Çıkışı: Elimizde Deliller Var, Paylaşacağız

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil. Elimizde bazı bilgiler ve deliller var. Netleşince dünya ile paylaşacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüştü. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Pompeo'nun Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Türkiye'ye geldiği ve Ankara'da kendisine ses kayıtlarının dinletildiği, deşifrelerin verildiği iddialarına yönelik açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Türkiye kimseye ses kaydı vermedi. Elimizde bazı bilgiler ve deliller var. Netleşince dünya ile paylaşacağız" dedi.

ÇAVUŞOĞLU, KAŞIKÇI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tiran'da Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmit Bushati ile görüştü. Çavuşoğlu, basın toplantısının ardından Kaşıkçı hakkında bir açıklamada bulundu.

Son Dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Kaşıkçı' Çıkışı: Elimizde Deliller Var, Paylaşacağız

"ELİMİZDE DELİLLER VAR, PAYLAŞACAĞIZ"

Çavuşoğlu, "Elimizde bazı bilgiler ve deliller var. Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil. Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünyayla paylaşacağız. Herhangi bir ülkeyle o ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değil." dedi.

ARNAVUTLUK'A FETÖ ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ üyesi kişilerin Arnavutluk'ta bulunduğunu ve dost Arnavutluk'tan bu kişilerin iadesini beklediklerini söyledi.

NE OLDU?

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürüldüğüne kanıt gösterilen ses kaydının, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya Ankara ziyareti sırasında dinletildiği öne sürülmüştü.

Amerikan haber sitesine konuşan bir Türk yetkili, ses kaydının Ankara ziyareti sırasında Pompeo'ya dinletildiğini söylemişti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise iddiayı yalanlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title