Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Uysal ile BM Gençlik Merkezi İnşaatını İnceledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte Bakırköy'de yapımına başlanan 'BM Gençlik Teşkilatı Merkezi' inşaatında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Birleşmiş Milletler Gençlik Merkezi" kurulmasını ve teşkilatın merkezinin İstanbul olmasını önermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırköy'de gençlik merkezinin yapımına başlandı. 2019 yılı sonunda bitmesi planlanan Gençlik Merkezi inşaatında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal incelemelerde bulundu. İncelemesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, inşaatın 2019 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, "Şu anda inşaatın gördüğünüz gibi bir kısım yerlerinin ince işçiliğine geçilmiş durumda. 2019 yılı sonu itibarıyla burası bitmiş olacak. İnşaat alanının içerisinde fuaye alanları, sergi alanları, çok amaçlı tiyatro salonu, ayrıca açık amfi tiyatro kapalı ve açık spor salonu olacak. İl dışından ve ülke dışından gelecek gençlerimizin misafir edilebileceği konaklama alanları da var. İnşallah diyoruz ki dünyanın en güzel gençlik merkezini burada yapmış olacağız. Bu merkezin 'BM Gençlik Merkezi' olabilmesi için resmi mektubu Guterres'e gönderdik" dedi.

İnşaatı devam eden merkezin "BM Gençlik Merkezi" olabilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve bunun için bugün BM Genel Sekreteri Guterres'e resmi mektubun gönderildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu da, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi inşaatını inceliyoruz. Bu merkezi önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız gençliğe ve kadına çok önem veriyor. İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde kadın Konseyi bizim İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığımızda Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve teklifi ile kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda hitap ederken İstanbul'da Birleşmiş Milletler Gençlik Merkezi kurulması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın bu önerisi herkes tarafından desteklendi. O hafta New York'ta en çok konuşulan konulardan bir tanesiydi. Sözümüzün havada kalmaması gerekiyor, işte bugün bu inşaatını incelediğimiz bu merkez inşallah yıl sonunda tamamlanacak. Bu merkezin BM Gençlik Merkezi olabilmesi için gerekli girişimleri sürdürüyoruz. Bugün Genel Sekreter Guterres'e bu amaçla yazdığımız Cumhurbaşkanımızın o konuşmasını da hatırlatan mektubu kendisine resmi olarak ilettik. Başvuruda bulunacağız ama sadece mektupla değil. Önümüzdeki süreçte bu işi takip edeceğiz. Bir taraftan merkezimizin inşaatı hızlı bir şekilde devam edecek, diğer taraftan buranın BM Gençlik Merkezi olması için gerekli çalışmaları birlikte yapacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birleşmiş Milletler Mevlüt Çavuşoğlu Bakırköy İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title