Haberler

Dışişleri Bakanı Babacan'ın Moskova Ziyareti

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Rusya'nın Başkenti Moskova'daki Temaslarında, Özellikle Ekonomik İlişkiler ve Enerji Konularının Ağırlıklı Olarak Ele Alındığı Öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Rusya'nın başkenti Moskova'daki temaslarında, özellikle ekonomik ilişkiler ve enerji konularının ağırlıklı olarak ele alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Bakan Ali Babacan, Moskova'daki görüşmelerinde, Samsun-Ceyhan projesi, Ceyhan'da sıvılaştırılmış doğalgaz tesisleri inşası, yeraltı gaz depolama konularına değindi ve nükleer santral ihalelerine Rusya'nın katılımına yönelik isteklerini dile getirdi. Rus makamların da bu alanlarla ilgilendiği ve Türkiye ile işbirliği içinda olmak istedikleri öğrenildi. Babacan'ın Moskova'da, 'Özellikle enerji nakli konusunda Türkiye ve Rusya rekabet içinde değildir, aksine birbirini tamamlayıcı politikalar yürütmektedir' mesajını verdiğini ve bu konuda Rusya'dan da aynı olumlu yaklaşımı gördüğü bildirildi. Rusya'nın, Türkiye'deki elektrik üretimi ve dağıtımı konusuna da ilgi gösterdiği belirtildi. Babacan'ın, Nabucco'ya Rus gazının da dahil edilmesine açık oldukları yönündeki sözlerine ilişkin olarak da diplomatik kaynaklar, söz konusu önerinin Rus makamlar tarafından değerlendirilmekte olduğunu kaydetti.

Öte yandan Putin'in, 2 Mart'ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimleri dolayısıyla hiçkimseyle görüşmediği ve bu yüzden Bakan Babacan ile bir araya gelmediği öğrenildi.

(DS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title