Haberler

Dısişleri Bakanı Babacan'ın Irak Temasları Devam Ediyor

Dışişleri Bakanı Ali Babacan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Görüşmesinin Ardından Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Biraraya Geldi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesinin ardından Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile biraraya geldi.

Yeşil Bölge'de bulunan Cumhurbaşkanlığı konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Babacan ve Talabani gazetecilere açıklamada bulundu. Her iki ülkenin sorunları hakkında görüşmelerde bulunulduğunu ve özellikle terrör konusunu ele aldıklarını ifade eden Talabani, "Biz PKK'nın sınırlarımız içerisinde barınmasını istemiyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki sadece PKK değil, hiçbir terrör örgütünün ülke sınırları içerisinde kalmasından yana değiliz" dedi. Talabani, PKK ile görüştüklerini ve

örgüte "ya silahı bırakın ya da ülkemizi terk edin" mesajını ilettiklerini belirtti.

Talabani'nin ardından sözü alan Dışişleri Bakanı Babacan, Irak hükümetinin güncel sorunları ve Irak'ın siyasi birliği ile toprak bütünlüğü konularını ele aldıklarını bildirdi. Babacan, "PKK terör örgütü, Kuzey Irak'taki kamplarından saldırılarda bulunuyor, sivil ve sivil olmayan kişileri katlediyor. Sorun ciddi ve acil bir sorundur. Türk halkının sabrı kalmamıştır. Tüm ülkelerin teröre karşı mücadelede birlik ve beraberlik içinde olmasını istiyoruz. Bugün yaptığımız toplantıda teröre karşı destek sözü

aldık. Türkiye ile Irak arasındaki tarihi dostluğa terör örgütünün zarar vermesine izin veremeyiz" şeklinde konuştu.

(AR-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title