Haberler

Dışişleri Bakanı Babacan'ın Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Terör Örgütüne Destek Sağlamaya Çalışanlar Olduğunu ve Bu Konuda Muhataplarla Görüşüldüğünü İfade Etti.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, terör örgütüne destek sağlamaya çalışanlar olduğunu ve bu konuda muhataplarla görüşüldüğünü ifade etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Adlon Oteli'nde Türk gazeteciler için bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Babacan, terör örgütü PKK'yla ilgili soruları yanıtladı. Terör örgütüne destek sağlamaya çalışan dernekler olduğunu ifade eden Babacan, "Bu konularda muhataplarımızla görüşmeler yapıyoruz. Teröre karşı mücadelede Batılı ülkelerden daha fazla destek bekliyoruz. Teröre karşı mücadele uzun soluklu bir mücadele, bu konuda daha yoğun destek bekliyoruz. Terör örgütü Batılı ülkeler tarafından terör örgütü ilan edildi, resmi terör listelerinde de adı geçiyor. Öte yandan Avrupa'nın birçok ülkesinde, özellikle AB ülkelerinin Kopenhag kriterlerindeki düşünce ve ifade özgürlüğü gibi temel özgürlükler istismar edilerek, PKK'ya destek olmaya çalışan kuruluşlar var. Sadece Almanya'da değil, çok sayıda ülkede bu tür sorunlar mevcut. Bu alanda saptadığımız sıkıntıları anında önlerine getiriyoruz. Belçika'da da bu tür sorunlar mevcut. Bu ülkedeki muhataplarımızla da görüşüyoruz ve belirli oranlarda anlayış gösteriyorlar. Ancak bu çabalar yeterli mi, sorunlar çözülüyor mu? Bunun cevabı 'hayır'. Daha çok çaba harcanmalı. Özgürlükleri ve bu özgürlüklerin getirdiği sorumlulukları mutlaka beraber ele almamız, değerlendirmemiz lazım. Özgürlüklerin kötüye kullanılmaya başlandığı anda mutlaka ve mutlaka güvenlik güçlerinin ve yargı mekanizmasının devreye girmesi lazımdır. Eğer bunlara dikkat edilmezse, bundan zarar gören yine insanlar olacaktır. Normal yaşantısına devam eden masum halk olacaktır. Biz bu konuda doğrusu tüm uluslararası toplumdan, tüm Avrupa ülkelerinden daha çok destek ve daha çok dayanışma bekliyoruz" dedi.

Teröre karşı mücadelenin uluslararası bir mücadele olduğunu vurgulayan Babacan, "Uluslararası dayanışma olduğu sürece terörle mücadelede başarılı olabiliriz. Avrupa'da çok sayıda ülkenin, Almanya'nın da bu konuda daha yoğun bir gayret içinde olduğunu görüyoruz. Kuşkusuz daha fazlası yapılabilir. Yapılan operasyonlarda, tutuklamalarda biraz daha artış görüyoruz. Bu konunun ne kadar üzerinde durursak, o kadar yoğun bir çaba göreceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Almanya'daki Göç Yasası ve bunun getirdiği sıkıntılarla ilgili bir soru üzerine Babacan, bu yasanın getirdiği bazı sıkıntılar olduğunu söyledi Babacan, "Tabii bunun getirdiği bir takım ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları muhataplarımıza bu yasa henüz tasarı halindeyken de getirdik. Yasalaştıktan sonra da görüştük. Belirli sıkıntılar belli ki daha önce öngörülüyordu. Umarız ki bu sıkıntıları giderecek adımlar atılır" açıklamasında bulundu. Babacan, Anayasa Mahkemesi'nin mektupla oy kullanılmaması kararı alması yönündeki soruya ise, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği söz konusu kararın nihai bir karar olduğunu ve bunun uygulanacağını belirtti.

Bakan Babacan, basın toplantısının ardından Berlin-Tegel Hava Alanı'ndan özel uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

Öte yandan ABD'nin başkenti Washington'dan edinilen bilgiye göre, George W. Bush yönetimi terör örgütü PKK'ya karşı mali yaptırım uygulama kararı aldı.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title