Haberler

Dışışleri Bakanı Babacan Bütçede Bir İlki Gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 2008 Yılı Bütçesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki Görüşmeleri Sırasında, Milletvekilleri Tarafından Yöneltilen Soruların Hiçbirini Yanıtlamayan İlk Bakan Oldu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 2008 yılı bütçesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında, milletvekilleri tarafından yöneltilen soruların hiçbirini yanıtlamayan ilk bakan oldu.

Babacan, görüşmelerin sonundaki soru-cevap bölümünde MHP, DSP, DTP'li ve bağımsız milletvekilleri tarafından kendisine soruların hiçbirine yanıt vermeyerek, kendisine yanıt için ayrılan süreyi kullanmayacağını ve sorulara yazılı yanıt vereceğini bildirdi.

-"BAŞBAKAN NEDEN BÜYÜKELÇİ ALMIYOR"-

Milletvekillerinin, Dışişleri Bakanı'na yönelttikleri ve Bakan'ın yazılı karşılık vereceğini açıkladığı sorular şunlar:

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan:

"Adana'dan kalkıp Bağdat'ta düşen uçağın kara kutusuna ne oldu? Sayın Başbakan'ın yabancı ülkelerde yöneticilerle görüşürken, mesela Suriye'de olduğu gibi yanına oradaki Büyükelçimizi almaması, Dışişleri Bakanı olarak sizi nasıl etkiliyor?"

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün:

"Irak'ın ABD güçlerince işgalinden önce Türkiye için PKK terör örgütü öncelikli bir tehlikeydi. Şu anda ABD ile ortak olunmasından sonra Irak'ta, Irak'ın kuzeyindeki yeni bir oluşum bizim için asıl tehlikedir, diyebilir miyiz?"

- "HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?" -

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan:

"TCK 301 kalkacak mı? Yüzde 10 seçim barajını kaldırmayı düşünüyor musunuz? EMASYA, İç Hizmetler Kanunu ve MGK kanunlarında ne zaman değişiklik düşünüyorsunuz? Hamas terör örgütü listesinde mi? Eğer terör örgütü listesinde yeralıyorsa, Hükümet neden görüştü? Irak Federal Devleti'nin Başkanı Sayın Talabani ve kuzey Irak yönetimini devletimiz tanıyor mu? Tanıyorsa, ilişkileri nedir? Milletvekilleri, akademisyenler, orduya yönelik etik ilkeler yasası ne zaman çıkarılacak?"

- EVE DÖNÜŞ VE TERÖR -

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık:

"Kuzey Irak'ta ABD'den sonra Rusya'nın da Erbil'de diplomatik elçilik açmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu girişimlerin ülkemize etkisi ne olur? 22. dönemde çıkarılan Eve Dönüş yasasından kaç kişi yararlanmış ve bunlardan kaçı tekrar terör olaylarına karışmıştır? Son günlerde medyaya yansıyan benzer girişimin ABD ziyaretinizle bir ilişkisi var mıdır?"

- "GÜL, GİZLİ ANLAŞMA YAPTI MI?" -

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç:

"Dışişleri Bakanı ha var ha yokÂ… Dış politika ehliyetsiz ve bilgisiz danışmanlar aracılığıyla yürütülmektedir. Bir yandan Filistin ve İsrail Devlet Başkanları parlamentoda konuşturulurken, Hamas ile Hizbullah'ı Türkiye'ye getirip İsrail aleyhine bir toplantı yaptırmayı tasvip ediyor musunuz? Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı'yken, Amerikalılarla 9 maddelik gizli bir anlaşma yaptı mı? Bu anlaşmanın hükümlerini açıklar mısınız? El Kaide terör örgütü müdür, değil midir? Tayyip Erdoğan dışarıda, siz PKK'yı terör örgütünü kabul etmezseniz, biz de El Kaide'yi terör örgütü kabul etmeyiz diyor. El Kaide'nin İstanbul'da yarattığı olayları tasvip mi ediyor?" (ANKA)

(AYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title