Haberler

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül: "Blaır Boşa Konuşmaz"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bir Zamanlar Öğrencisi Olduğu Milli Türk Talebe Birliği'nin (M.t.t.b) 90'ncı Yıl Kutlama Törenine Katılmak Üzere İstanbul'a Geldi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bir zamanlar öğrencisi olduğu Milli Türk Talebe Birliği'nin (M.T.T.B) 90'ncı yıl kutlama törenine katılmak üzere İstanbul'a geldi. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in KKTC'ye doğrudan uçuşların başlatılabileceği yönündeki açıklamalarının 'Önemli bir değerlendirme' olduğunu belirterek "Blair boşa konuşmaz" dedi. Gül, KKTC'ye yönelik izolasyonlarla ilgili AB'nin tarafından alınacak kararların düzgün bir şekilde kısıtlamaları kaldıran kararlar olmasını ümit ettiğini de ifade etti. Abdullah Gül; "Bu önemli bir değerlendirmedir. Blair, AB'nin en önemli ülkelerinden birinin başbakanıdır. Blair boşa konuşmaz. Brüksel'deki konuşmalarında da hep bunu söyledi. Bununla ilgili bildiğiniz gibi dış işleri bakanları bazı kararlar açıklayacak. İçeriğini bilmediğim için şu an bir şey diyemiyorum. Ümid ediyorum ki alınacak kararlar düzgün bir şekilde kısıtlamaları kaldıran kararlar olur. İngiltere Başbakanı'nın direkt uçuşlardan bahsetmesi, her türlü izolasyonun kaldırılması gibi çok kararlı tavrı muhakkak ki çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Abdullah Gül, bir gazetecinin "Blair'in açıklamaları bu süreci nasıl etkiler?" sorusunu ise "Bir başbakanın ağzından çıkan lafın arkasından politika yapılır. Yani o ülkenin politikası ona göre belirlenir" diyerek yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title