Haberler

Dışişleri Bakanı: AB İle Göç Anlaşmasını İptal Edebiliriz

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 24 TV'de Değişime Doğru programında Melik Yiğitel'in soruları yanıtlıyor...

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları...

O GÜN NELER YAŞANDI?

Bunun öncesi de var. Bana Rotterdam'a gitmem için bir program gönderdiler. Biz de SKM'nin gönderdiği programa göre ziyaretlerimizi yapıyoruz. Hollanda'dan bana Bakan'ın buraya gelmesini istemiyoruz dedi.

Sordum sebebi ne seçimler mi dedim ki o zaman seçimlerden sonra geleyim. Ona da garanti veremem dedi. O zaman dedim hükümetinle konuş bana dön dedim. Sonra sosyal medyadan başka bir açıklama gördüm. Türk Bakanı seçim öncesi de seçim sonrası da görmek istemiyoruz. Gelsin laleleri görsün gitsin diyor. Türk bakan benim vatandaşlarımı göremez demiş e onlar benim de vatandaşım. Sonra dedim ki ben programımı yaptım geleceğim dedim. Uçuş izni için başvuru yapıldı ve izin geldi.

Sonra bana kısıtlamalar getirildi şu kadar kişiyle 50 kişiyle 30 kişiyle görüşebilirsiniz vs dediler. Sonra bir öneride daha bulundular. Hollanda Başbakanı dürüst bir adam değil, ben onu adam zannediyordum ama adam değil, siyasetçi önce dürüst olacak. Biz medeni bir ülkeyiz. Onlar gibi faşist bir yönetim yok bizde.

ROTTERDAM BELEDİYE BAŞKANI KRALDAN ÇOK KRALCI

Oradan kraldan çok kralcı Müslüman bir belediye başkanı var ona insan ve Müslüman demeye zorlanıyoruz ama o böyle bir talimatlar vermiş.

Yaptıkları hatayı Başbakanımıza söylemiş. Bu hatalarını ilerde hatalarını anlarlar telafi etmezlerse biz bu olay yaşanmamış gibi davranamayız.

YAPTIRIMLARIN DEVAMI GELECEK

Yaptırımların devamı gelecek. Neler olacağı konusunu Bakanlar Kurulu'nda ve Cumhurbaşkanımız ile değerlendirip ona göre adım atarız ama devamı gelecek. Beni arayamaz şu anda oy kaybeder korkusu var şu anda.

AB ÇATIRDAMAYA BAŞLADI

AB çatırdamaya başladı, İngiltere ayrılmaya çalışıyor bu şekilde AB'nin ayakta duracağını zannediyorlar yanılıyorlar. AB'yi kuran değerleri koruyarak ayakta durabilirler bu şekilde duramazlar.

GERİ KABUL ANLAŞMASINI İPTALE GİDEBİLİRİZ

Geri kabul anlaşması zaten tamamen iptal edeceğiz. Onlar bizi vize konusunda oyaladılar da oyaladılar. Geri kabul anlaşmasını uygulamıyoruz göç anlaşmasını da değerlendiriyoruz. Şartlar bir an önce yerine gelmezse onu da uygulamaya koyacağız. Avrupa'nın bugün görülebilen en büyük kabusu artan ırkçılık, radikal partilerin had safhaya çıkması asıl kabus budur bunun bedelini de yakında Avrupa'nın kendisi ve halkları yaşayacak. Avrupa'yı felakete götürüyorlar. Esas kabus bu.

Biz Avrupa'nın her zaman istikrarlı güvenli olmasını isteriz.

AB böyle giderse zaten dağılacak. Artık AB bu anlayışla zorlamalarla sürdüremez. Küçülür 3-5 ülke kalır ama böyle olmaz.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title