Haberler

'dişi'yle Tırnağıyla Turladı

Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur maçında Beşiktaş, Bank Asya 1.Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı.

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Beşiktaş, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Cezası nedeniyle yalnız kadın ve çocuk taraftarlarının yer aldığı İnönü Stadı'nda, son kupa şampiyonu Beşiktaş rakibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Maç boyunca rahat bir tempoda maçı götüren ancak rakibine pozisyonlar da veren Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Veli Kavlak ve 73. dakikada Manuel Fernandes'in harika frikiği getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un tek golü ise 84. dakikada Kenan Aslanoğlu'nda geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Beşiktaş böylece 2-1'lik skorla adını üst tura yazdıran takımlardan biri oldu.

CARVALHAL'DEN 5 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktöre Carlos Carvalhal, son oynanan Ankaragücü maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Ankaragücü maçında ilk 11'de sahaya çıkan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'yı yedek soyunduran, Tomas Sivok, Fabian Ernst ve Cenk Gönen'i 18 kişilik maç kadrosuna almayan Portekizli teknik adam, bu 5 futbolcunun yerine Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Sidnei, Necip Uysal ve Filip Holosko'yu oynattı.

Yedek kulübesinde Fernandes ve Almeida'nın yanı sıra kaleci Umut Kaya, Mehmet Akyüz, Burak Kaplan, Julio Alves ve Tanju Kayhan yer aldı.

Bu arada karşılaşma öncesinde, trafik kazalarında hayatlarını kaybeden Keşansporlu futbolcular ile Trabzonsporlu taraftarlar için saygı duruşunda bulunuldu.

BEŞİKTAŞ'TAN ERKEN BİR GOL

Beşiktaş cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarlarının yer aldığı maça oldukça hızlı başladı ve siyah-beyazlılar ilk atağında golü buldu. Maçın 2. dakikasında Holosko'nun sağ kanattan ceza sahasına yerden çıkardı pasta Necip topa vuramadı. Sonrasında yaşanan karambolda havalanan topu Veli Kavlak kafayla filelere gönderdi.

KARTAL VİTESİ DÜŞÜRDÜ....

Erken bir golle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında öne geçen Beşiktaş ilk yarıda pek falz rakip kaleye gitmedi. Orta sahayı kalabalık tutan siyah-beyazlılar kalesinde pozisyon vermemeye çalıştı.

Gaziantep B.B'NİN TEHLİKELİ ATAKLARI

Beşiktaş gibi güçlü bir rakibi karşısında geriye düşmesine rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyundan düşmeyerek beraberlik golü aradı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ilk tehlikeli atağını 20. dakikada Ahmet Devret ile geliştirdi. Ahmet'in sert şutunda Rüştü üzerine gelen sert topu güçlükle uzaklaştırdı. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde ise Volkan Yılmaz karşı karşıya durumda Rüştü'yü geçemedi.

Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca soyunma odasına Beşiktaş 1-0'lık üstünlükle gitti.

İBRAHİM TORAMAN ATTI, ÖZGÜÇ TÜRKALP İPTAL ETTİ

Beşiktaş ikinci yarıya istekli başladı. Siyah-beyazlılar maçı koparabilmek adına ikinci yarının başında da erken bir gol bulabilmek için ataklarını sıklaştırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yarı sahasına oyunu yıkmak isteyen Beşiktaş'ta 55. dakikada Holosko'nun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Onur Bulut kornere çeldi.

Simao'nun kullandığı korner sonrasında İbrahim Toraman ön direkte kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Özgüç Türkalp, İbrahim Toraman'ın hava topunda rakibine faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

BELEDİYE'NİN KONTRALARI SONUÇSUZ KALDI

Beşiktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kalesinde gol ararken, zaman zaman kalesinde tehlikeler de yaşadı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Ramazan Altıntepe sağ kanattan ceza sahasına girip pasını içeriye çıkardı ama savunmasına yardıma gelen Holosko tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmanın 63. dakikasında ise Serdar Deliktaş karşı karşıya durumda Rüştü geçemedi. Öte yandan Samet KumbaşI'nın 67. dakikada attığı gole ise ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

FERNANDES'DEN HARİKA BİR FRİKİK

İkinci golü arayan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal'ı ileleyen dakikalar oyundan aldı. Üç yerli futbolcunun yerine üç Portekizli Manuel Fernandes, Hugo Almeida ve Julio Alves girdi. Karşılaşmanın 73. dakikasında Fernandes'in serbest vuruştan attığı harika gol durumu 2-0 yaptı.

G.ANTEP BELEDİYE'NİN UMUTLARI BİTMEDİ AMA..

Deplasman oynadığı maçta iki farklı geriye düşen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyundan düşmeyerek güçlü rakibi karşısında sürpriz goller aradı. Bu gollerin ilkini 84. daklikada da buldu. Kenan Aslanoğlu'nun golüyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor durumu 2-1 yaptı ancak kalan dakikada bir gol daha çıkmayınca tur atlayan taraf Beşiktaş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada Holosko, sağdan son çizgiye indiği anda yerden pasını verdi. Altıpasın önünde topla buluşan Necip'in vuramadığı meşin yuvarlağı Simao önünde buldu. Simao'nun vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Veli, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-0.

20. dakikada Ahmet'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Rüştü topu ceza alanı dışına çeldi.

36. dakikada ara pasta ceza yayı üstünde topla buluşan Volkan, Ekrem'den kurtulduğu anda ceza alanı içinde yerden sert vurdu. Ancak kaleci Rüştü'nün müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada Simao'nun sağdan kullandığı korner atışında altıpasta topla buluşan Mustafa, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.

55. dakikada İbrahim'in ara pasında sağ çaprazda topla buluşan Holosko, ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Ancak kaleci Onur, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

63. dakikada ara pasta savunmanın arkasında topla buluşan Serdar, bir anda kaleci Rüştü ile karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, açıyı iyi kapatan Rüştü'nün kafasına çarpan topu Beşiktaş savunması daha sonra kontrol etti.

73. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Fernandes, güzel bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

82. dakikada Simao'nun soldan yerden ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, rakibini geçtikten sonra yerden sert vurdu. Ancak kaleci Onur, meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.

84. dakikada Kenan'ın, ceza alanı önünden güzel vuruşunda, top direğe çarparak filelere gitti: 2-1

Stat: Fiyapı İnönü

Hakemler: Özgüç Türkalp, Ayhan Akgöz, Serkan Olguncan

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Sidnei, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman, Necip Uysal (Dk. 77 Alves), Holosko, Veli Kavlak (Dk. 57 Fernandes), Simao, Mustafa Pektemek (Dk. 72 Almeida)

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Onur Bulut, Onur Kalafat, Cihan Can, Ferit Cömert, Kenan Aslanoğlu, Ramazan Altıntepe (Dk. 79 Buğra Erdoğan), Samet Kumbaşı, Eren Özen (Dk. 70 Mithat Yaşar), Ahmet Devret, Volkan Yılmaz (Dk. 85 Ümitcan Batman), Serdar Deliktaş

Goller: Dk. 2 Veli Kavlak, Dk. 73 Fernandes (Beşiktaş), Dk. 84 Kenan Aslanoğlu (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

Sarı Kartlar: Dk. 40 Egemen Korkmaz (Beşiktaş), Dk. 40 Ramazan Altıntepe (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

Kaynak: Sporx.com / Spor

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Türkiye Kupası Bank Asya Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title