Haberler

Dişçi Korkunuzu Çocuğunuza Yansıtmayın

Diş Hekimi Tülay Tacettinoğlu, Diş Doktorunun Korkutma Unsuru Olarak Kullanılmaması Gerektiğini Vurgulayarak, Ebeveynleri Kendi Korku ve Kaygılarını Çocuğa Yansıtmamaları Konusunda Uyardı.

Diş hekimi Tülay Tacettinoğlu, diş doktorunun korkutma unsuru olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, ebeveynleri kendi korku ve kaygılarını çocuğa yansıtmamaları konusunda uyardı.

Süt düşlerinin normal dişlere oranla daha fazla organik madde içerdiği için daha kolay ve hızlı çürüdüğünü, çocukların da diş bakımına yetişkinler kadar önem vermediğini belirten Tacettinoğlu, bu konuda anne ve babaya büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Ebeveynlerin çocuklara diş hekimi koltuğunun korkulacak bir şey olmadığı konusunda gerekli tenkitlerde bulunması gerektiğini ifade eden Tacettinoğlu, en ufak bir ağrının ardından diş hekimine başvurulmasının çocuğun sağlığı açısından önemli olacağını belirtti. Çocukların ilk muayenesinin bir tanışma şeklinde olduğunu vurgulayan Tacettinoğlu, "Çocuğu diş hekimiyle erken tanıştırmak diş sağlığı açısından çok fayda sağlayacaktır. Çocuğunuzun ilk muayenesinde herhangi bir tedavi yapılmaz. Çocuğa sadece ağız

ve diş muayenesi yapılır ve ağız hijyeni ve beslenme ile ilgili bilgi verilir. Çocuğun ikinci doğum günü geçmeden diş hekimi koltuğuna oturması önerilmektedir. Diş hekimi ile erken ve sorun yokken tanışmak çocukta olumlu bir imaj oluşmasını sağlar. Asla diş hekimi bir korkutma unsuru olarak kullanılmamalıdır. Diş hekiminin can yakan ya da bir işkence veren bir kişi olarak değil de ona yardımcı olan, sağlığı için destek olacak bir kişi olduğu gerçeğinin küçük yaşta aşılanması gerekir. Çocuğa diş hekimi

koltuğu atmosferi çok iyi tanıtılırsa, korkusu o kadar azalır" ifadelerini kullandı.

(YS-MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title