Haberler

Dış Ticaretin Argümanları Satso'da Masaya Yatırıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Sakarya’nın ihracat rakamlarını artırmaya yönelik fuar, bilgilendirme ve eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Sakarya'nın ihracat rakamlarını artırmaya yönelik fuar, bilgilendirme ve eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

Ekonomi Bakanlığı, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile SATSO ev sahipliğinde "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Vecdi Can, İstanbul İhracatçı Birlikleri, Ekonomi Bakanlığı ve TOBB Temsilcileri, Sakarya'lı ihracatçı firma temsilcileri, akademisyenler, SAÜ öğrencileri ve Bakanlık temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş, Sakarya'nın Türkiye ekonomisindeki önemine değinerek, "Sakarya ekonomik anlamda hızla büyüyen bir bölge. En çok ihracat yapan ilk 10 il arasında yer alan ilimiz, ihracatını en çok arttıran iller arasında da ön sıralarda yer alıyor. Başkanımız Mahmut Kösemusul'un ihracata dayalı büyüme modelini destekleyen ve projeler için bizleri yönlendiren vizyonu ile birçok önemli çalışmayı hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Ülkemiz ve ilimizde ihracat ithal ikameye dayalı şekildedir. Örneğin otomotiv sektörü ithalat kalemlerinde de ihracat kalemlerinde de ilk sırada yer alıyor. Bunun sebebi ithal ikamedir. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da desteği ile bu ithal ikamenin önüne geçmek amacıyla gayret ediyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz Dış Ticaret Bilgilendirme seminerimizin faydalı olacağına inanıyor, katılımınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Osman Nuri Gökbulut ise ihracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY'nin Desteklenmesi, Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi, Tasarım Desteği hakkında bilgi verdi. Ekonomi Bakanlığı, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen Dış Ticaret Seminerleri kapsamında 3.'sü Sakarya'da düzenlenen programın firmaların ihracat potansiyelini yükseltmek anlamında önemli bir çalışma olduğuna dikkat çeken katılımcılar ihracat ağını genişletmeyi hedeflediklerini belirttiler. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Ekonomi Bakanlığı İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title