Haberler

Dış Ticaret Hacmi 250 Milyar Doları Aştı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Dış Ticaret Hacminin 250 Milyar Doları Aştığını Belirtti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin dış ticaret hacminin 250 milyar doları aştığını belirterek, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar nezhinde geleceğine güven duyulan ve dünya ekonomisinde rekabet edebilmek için yatırım yapılması gereken bir çekim merkezi konumunda olduğunu söyledi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin dış ticaret hacminin 250 milyar doları aştığını belirterek, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar nezhinde geleceğine güven duyulan ve dünya ekonomisinde rekabet edebilmek için yatırım yapılması gereken bir çekim merkezi konumunda olduğunu söyledi.

77. İzmir Uluslararası Fuarı Tanıtım resepsiyonunda konuşan Sanayi Bakanı Çağlayan, gelişen dünya ekonomisinde fuarların öneminin azalmadığını, aksine bölge ekonomisine katkıları artırdığını ifade ederek “Her yıl 1000’i aşkın firmayı konuk eden ve 1,5 milyonu aşkın ziyaretçi potansiyeli ile dikkat çeken İzmir Uluslararası Fuarı ekonomiye sadece kendi hacmiyle değil, çıkarttığı ihtisas fuarları ile de katkı sağlamaktadır” dedi. Türkiye’de doğrudan yabancı yatırımcılara eşit haklar getirildiğini vurgulayan Çağlayan, bugün itibariyle dış ticaret hacminin 250 milyar doları aştığını kaydetti. Çağlayan, Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar nezhinde geleceğine güven duyulan ve dünya ekonomisinde rekabet edebilmek için yatırım yapılması gereken bir çekim merkezi konumunda olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title