Haberler

Dış Kulak Yolu İltihabına Dikkat

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Tuncer, Adana'da havaların ısınmasıyla dış kulak yolu iltihapları sıkça görünmeye başladığı uyarısı yaptı.

Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların mevsimsel geçişlere dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Dış kulak yolu iltihabının özellikle yazın deniz ve havuz kullanımının başlamasıyla en yüksek seviyelere çıktığını dile getiren Tuncer, şunları kaydetti:

"Adana'da havaların ısınmasıyla dış kulak yolu iltihapları sıkça görünmeye başlıyor. Dış kulak yolu iltihaplarıyla ilgili en ufak şikayet başladığında hekime gitmekte fayda var. Dış kulak yolunu kulak çöpleriyle temizlemek olayı daha da ilerletip çözümsüz hale getirebilir. Temizlenip tedavi edildikten sonra aynı sorunun kronikleşmesini engellemek için koruyucu damlalarla hastalık çözülebilir."

Tuncer, diyabet hastaların bu hastalık konusunda çok daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısı da yaparak, "Diyabet hastalarının çok hafif bir dış kulak yolu iltihabında da acilen hekime başvurması gerekir çünkü onlarda normal bir insandan çok daha ağır seyreder. Özellikle diyabet hastaları kulakta akıntı, ağrı olduğunda vakit kaybetmeden hekime gitmeleri gerekir." değerlendirmesi yaptı.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title